En directe: Top 25 - llista èxits

 Llagostera Ràdio on-line

Recreació de la façana del nou hospital i centre de dia del Palamós Gent Gran. / Foto: SSIBE

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La campanya de mecenatge, la primera que tira endavant el SSIBE per finançar una obra, s'ha batejat amb el nom 'Gent molt gran!' (fent un símil amb la solidaritat i els usuaris del sociosanitari).

L'objectiu és aconseguir 1 milió d'euros, que és el que costarà reconvertir la zona que actualment ocupa el porxo del Palamós Gent Gran en un nou hospital i centre de dia.

Segons subratllen des dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE), les noves instal·lacions diürnes del sociosanitari seran "més diàfanes" i tindran una entrada independent de la part que ocupa la residència.

En total, el projecte inclou remodelar 400 metres quadrats per reconvertir el porxo en un espai polivalent. "Amb sortida directa al jardí i un espai propi per a persones amb trastorns cognitius, perquè puguin passejar-hi" concreten des del SSIBE.

El nou hospital i centre de dia es dirà 'La Porxada' i tindrà capacitat per a 50 places. "La pandèmia ens va fer adonar que l'espai de centre de dia del Palamós Gent Gran no estava dimensionat de manera adequada", ha concretat el president de la Fundació Hospital de Palamós i alcalde del municipi, Lluís Puig.

"Per poder fer-ne un de nou i transformar el porxo en un centre de dia modern i a peu de carrer, però, necessitem recursos; per això, fem aquest pas endavant", ha afegit Puig, en referència a la campanya de mecenatge.

La campanya s'articula al voltant del mural 'A toast to Life!' (en anglès, 'un brindis per la vida') que va fer l'artista Montserrat Abril el 2017. El mural, que ocupa una de les parets interiors de la residència que dona al jardí, mostra gent gran amb vitalitat. I d'aquest concepte positiu de la tercera edat, lligat amb la solidaritat, neix el lema del mecenatge: 'Gent molt gran!'.

"La campanya es recolza amb diversos materials, alguns específics per a grans empreses i d'altres per a particulars, i també se n'ha fet difusió a la web", explica la directora de la Unitat d'Atenció al Ciutadà i Comunicació del SSIBE, Lola Bosch. "Volem transmetre una idea positiva, de gent gran alegre i activa, i fer realitat aquest nou centre", concreta.

Les donacions es poden fer en línia a través de la mateixa web del SSIBE (omplint un formulari online), per bizum o mitjançant transferència bancària. A més, durant l'estiu el SSIBE també impulsarà diferents accions per recaptar fons. Entre aquestes, una botiga solidària, displays informatius a la platja o un sopar solidari al restaurant Mas del Vent a finals d'estiu.