En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un socorrista vigila els banyistes a la platja. / Foto: Aina Martí (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Segons les dades de Protecció Civil, un total de 21 persones van perdre la vida per ofegament a les platges catalanes l'any passat, la gran majoria van ser homes de nacionalitat espanyola i de més de 70 anys.

Els anys anteriors hi ha haver 24 ofegaments mortals el 2020, 29 el 2019, 18 el 2018 i 22 el 2017.

El cos d'emergències ha llançat una campanya de difusió de consells de seguretat i prevenció amb cartells que es distribuiran en els municipis costaners.

D'altra banda, l'ens ha demanat "extremar la prudència" a les platges davant d'un estiu que es preveu "d'afluència massiva" de banyistes per les calorades.

Els principals consells dels cartells fan referència a preferir sempre platges vigilades, respectar el color de les banderes i fer cas dels socorristes, no banyar-se en cas d'indisposició o tenir especial cura dels infants.

Protecció Civil també ha editat uns cartells amb consells per al bany en piscines, en rius, pantans i estanys, que es distribuiran en els municipis que tenen zones habilitades i autoritzades.

Respecte al bany en rius, pantans i estanys, la principal recomanació és evitar banyar-se en zones no habilitades especialment per al bany on hi ha molts riscos per corrents i similars.

Aquest any s'ha tornat a activar el dispositiu de coordinació al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, del que formen part Protecció Civil i SEM de forma presencial, i que està en contacte continu amb tots els operadors de socorrisme i cossos d'emergències i seguretat.

Igualment, Protecció Civil de la Generalitat torna a posar en actiu la pàgina web del visor de platges amb informació en línia i temps real de quines platges estan vigilades, la bandera que oneja en cada moment en aquestes, si hi ha meduses, quin tipus i perillositat o els serveis, entre d'altres.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS