En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El nucli costaner de Calella de Palafrugell, on hi ha hagut microtalls de llum que han afectat hotels, bars i restaurants aquests dies. / Foto: Ajuntament de Palafrugell

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ajuntament de Palafrugell ha demanat a la companyia Endesa que faci "el possible" per acabar amb els "constants" microtalls elèctrics que pateixen els nuclis costaners de Tamariu, Llafranc i Calella de Palafrugell.

Durant aquests darrers dies, explica el consistori, la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava centre s'ha queixat que pateixen microtalls continus en els moments en què hi ha més gent dins els establiments. Sobretot, durant els caps de setmana i les hores dels àpats.

Per evitar que això derivi en un estiu "problemàtic", l'Ajuntament ha demanat "expressament" a Endesa que busqui solucions, i que la companyia participi en una reunió a tres bandes tant amb el consistori com amb els empresaris per parlar-ne.

"Esperem que hi hagi una millora significativa del servei, i insistirem per trobar la solució als microtalls; el sector hoteler i de la restauració ens té al seu costat", ha subratllat l'alcalde Joan Vigas.

Fonts d'Endesa admeten que des de diumenge passat han detectat una incidència en una línia de mitjana tensió que provoca microtalls en aquests nuclis costaners. La companyia entén les queixes dels hotelers i restauradors, i els demana disculpes d'avançada.

Endesa explica, però, que arreglar la incidència en aquest cas no és tan senzill com en el cas d'una avaria convencional. Perquè en l'argot tècnic, allò que passa a Palafrugell és coneix com a 'avaria franca' (és a dir, que està latent i de cop es manifesta generant els microtalls, però com que no persisteix, costa de localitzar).

La companyia diu també que els seus tècnics ja han detectat el tram de la línia que està afectat per la incidència, i que estan treballant-hi per poder resoldre-la al més aviat possible i garantir el subministrament als nuclis de Tamariu, Llafranc i Calella de Palafrugell.

Vota el número 1

Pel 2 de juny

COL·LABORADORS