En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'acusat d'assassinat per matar d'una puntada de peu un turista italià en una discoteca de Lloret de Mar. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La setmana passada, la secció quarta de l'Audiència de Girona va condemnar Rassoul Bissoultanov, a 15 anys de presó.

L'acusat, a qui el jurat popular va declarar culpable d'un delicte d'assassinat, s'enfrontava a una pena de fins a 25 anys.

La sentència, però, li va imposar la pena mínima per aquest delicte perquè entenia que la traïdoria amb la que va actuar quan va clavar la puntada al peu al cap a la víctima va ser "sobtada": "No hi va haver una repetició de cops, sinó una sola coça, i que la traïció es dona durant el transcurs d'una baralla entre diverses persones".

Al judici, Bissoultanov va arribar en llibertat. El motiu és que havia superat els quatre anys màxim en presó preventiva que preveu la llei.

Ara, però, l'Audiència de Girona havia assenyalat una vista aquest dimecres per resoldre si havia de tornar a entrar a presó perquè ja hi ha una sentència i la llei fixa un topall de fins a la meitat de la condemna mentre no sigui ferma.

El condemnat no s'ha presentat a la vista. L'advocat de l'acusació popular en nom de la Fecasarm i d'Spain Nightlife, Joaquim Boadas, ha assenyalat que això confirmaria que el processat, d'origen txetxè, ha fugit de la justícia: "Ho vivim amb indignació. El fet de fugir és una manca de respecte cap a la víctima i la seva família i no és la millor manera de compadir-se de l'infortuni del jove italià".

El fiscal Víctor Pillado i les acusacions han sol·licitat a l'Audiència de Girona que dicti una ordre internacional de detenció i ingrés a presó contra Rassoul Bissoultanov. Segons fonts judicial, fins la setmana passada el condemnat es va continuar presentant setmanalment a l'Audiència per signar complint les compareixences ordenades per reduir el risc de fugida.

La defensa de Bissoultanov, encapçalada pel lletrat Carles Monguilod, remarca que fa una setmana que no havia pogut comunicar-se amb ell. Monguilod entén que el condemnat "s'ha espantat perquè té por de tornar a entrar a presó" i que no confia en la justícia perquè està convençut que el veredicte declarant-lo culpable d'assassinat era "injust": "Ningú més que ell sabia si tenia intenció de matar la víctima, i sempre ha dit que no".

La incompareixença del condemnat a la vista d'aquest dimecres no atura el procediment judicial i les parts estan ultimant els recursos contra la sentència de l'Audiència de Girona. Monguilod ha remarcat que continuarà preservant el dret de defensa de Bissoultanov perquè entén que, tot i que haver-se evadit de l'acció de la justícia, la condemna per assassinat és excessiva i no es va basar en les proves desplegades al judici.

A banda de la causa judicial als tribunals gironins, la justícia italiana també va obrir judici contra el processat. Allà, es pot enfrontar a una condemna de cadena perpètua.

Vota el número 1

Pel 9 de desembre

COL·LABORADORS