En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha afirmat aquest dimecres que a Catalunya s'ha superat el pic de la setena onada de covid-19.

Les dades de Salut mostren una tendència descendent de les infeccions respiratòries agudes, la majoria per covid-19, en la setmana del 4 al 10 de juliol. Una informació recollida a la web del Sistema d'Informació per a la Vigilància d'Infeccions a Catalunya.

Argimon, ha assenyalat que fins ara havien demanat avançar l'administració de la quarta dosi de la vacuna de la covid a les persones més grans, als majors de 80 anys, perquè les infeccions estaven pujant i que ara "potser pot esperar" perquè observen "un punt d'inflexió" en les dades de contagis de la setena onada i que ja estan baixant.

"El que és bo és que la vacunació es faci en el moment ascendent" ha assenyalat.

D'altra banda, Argimon ha indicat que el nombre de vacunes contra la verola del mico que han sol·licitat representa prop d'un terç de les que disposarà l'estat espanyol.

El titular de Salut ha explicat que algunes de les persones que rebran aquesta vacuna són les que actualment es troben dins el programa de la PrEP -profilaxi prexposició davant del VIH- i que Catalunya és qui més n'assisteix. En els propers dies acabaran de concretar els criteris d'administració de la vacuna, ha dit.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS