En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Infants jugant al pati d'una escola de Girona. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El nou servei de tardes de lleure a les escoles forma part d'un dels eixos de la campanya 'A Girona ens cuidem', que l'Ajuntament va engegar fa pocs mesos.

En concret, allò que es busca, ha concretat el regidor, és "alliberar temps a les famílies" i facilitar-los també la cura dels infants de fins a 12 anys.

'Entarda't, tardes de lleure' comença com a prova pilot a cinc escoles dels tres barris de la ciutat. Totes elles, considerades centres d'alta o màxima complexitat. En concret, són l'escola Santa Eugènia, l'Àgora, el Dalmau Carles, el Montfalgars i el Cassià Costal.

En total, en aquests centres hi ha 1.359 alumnes des de P3 i fins a sisè de primària. El nou servei ofereix 825 places repartides a les diferents escoles. S'adreça a tots els cursos, des dels 4 fins als 12 anys, i ofereix activitats com psicomotricitat, creativitat i arts plàstiques, multiesports, robòtica i ritmes musicals (en funció de l'edat).

'Entarda't' es portarà a terme durant una hora i mitja, des de dos quarts de cinc -quan acaben les classes- fins a les sis de la tarda. Cada alumne podrà quedar-se un màxim de tres dies per setmana als centres. Les inscripcions, que es faran tant en línia com presencials a les escoles, comencen aquest dimecres i es podran fer fins al 20 de setembre.

El regidor d'Educació, Àdam Bertran, explica que una de les novetats del servei és que, a més de diversificar les diferents activitats que s'ofereixen a cada escola, també s'unifiquen aquelles que es fan als cinc centres. Bertran concreta que es comença per aquestes escoles perquè són llocs on hi ha demanda i on ja hi havia hagut iniciatives similars, que havien impulsat les famílies.

"És una prova pilot, que engeguem amb l'objectiu de consolidar-la i també obrir-la a altres centres", afegeix el regidor d'Educació. "Començar per tota la ciutat era bastant inabastable, i també cal tenir en compte que a d'altres escoles hi ha iniciatives que s'han impulsat per compensar aquest dèficit d'activitats", ha concretat.

Els preus del nou servei de lleure per a tot el curs escolar són de 85 euros (una tarda), 120 euros (dues tardes) o 160 euros (en cas que s'opti per fer les tres). De totes maneres, el regidor d'Educació ja ha avançat que l'Ajuntament, com també fa amb els casals d'estiu o les escoles bressol, oferirà un sistema de tarificació social per a aquelles famílies amb rendes més baixes (que poden arribar a abaratir el preu fins als 20, 30 ó els 40 euros, en funció de si es fa una o tres tardes).

"L'Entarda't és una oportunitat més per oferir a les famílies activitats de lleure educatiu que estenguin l'educació més enllà de l'horari lectiu", ha recordat el regidor. "Volem facilitar la conciliació familiar, potenciar els talents de l'alumnat, reduir les desigualtats educatives, fomentar l'equitat i impulsar l'educació a temps complert", ha conclòs Bertran, explicant que la prova pilot s'ha consensuat amb tots els agents educatius.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS