En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

D'esquenes, l'acusat d'atracar un jove a Blanes i deixar-lo lligat a un arbre. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Al judici, fet aquest dimarts a l'Audiència de Girona, l'acusat ha reconegut que cap a les 18.30h del 21 d'octubre del 2019 ell i altres assaltants, que la investigació no ha pogut identificar, van abordar la víctima al carrer Corall de Blanes.

Els lladres van fer anar el jove, que té una discapacitat del 65%, fins a una zona boscosa que hi ha al final del carrer Sant Josep de la Muntanya.

Un cop allà, el van apallissar. Segons concreta l'escrit d'acusació de la fiscalia, que el processat ha subscrit, li van clavar cops de puny i coces arreu del cos i un cop de genoll a la cara mentre li robaven una cadena de plata que duia penjada al coll, les claus de casa seva i una targeta de crèdit.

Després d'arrabassar-li el que duia al damunt, l'acusat va exigir a la víctima el codi de la targeta: "Dona'm el PIN o tornarem, et continuarem picant i et matarem". Quan van aconseguir el número de seguretat, van lligar la víctima a un arbre. El jove va perdre temporalment la consciència arran dels cops que li havien propinat. Quan es va "despertar", va aconseguir alliberar-se mossegant la corda i va anar a demanar ajuda a un bar proper.

Cap a tres quarts de vuit del vespre, l'acusat va anar treure 20 euros del caixer utilitzant la targeta de la víctima.

Com a conseqüència de l'atac, la víctima va patir lesions com hematomes i equimosis a la cara, al braç o a les costelles. Els objectes sostrets, que no s'han pogut recuperar, estan valorats en 47 euros.

L'acusat, que ha arribat custodiat pels Mossos d'Esquadra a l'Audiència de Girona, s'enfrontava inicialment a 9 anys de presó i a abonar multes per valor de 900 euros.

Com que ha reconegut els fets, la fiscalia ha rebaixat la petició de condemna aplicant-li les atenuants de dilacions indegudes, pel temps que el cas ha trigat a arribar a judici, i de reparació del dany perquè ha consignat els diners de la indemnització. La defensa, encapçalada pel lletrat Bernat Pladevall, s'hi ha adherit i el tribunal ha condemnat el processat de viva veu.

L'Audiència li imposa 3 anys i 1 mes de presó i 240 euros en multes per un delicte de robatori amb violència, un delicte de detenció il·legal, un delicte lleu de lesions i un delicte lleu d'estafa. La sentència és ferma.

Vota el número 1

Pel 14 d'abril

COL·LABORADORS