En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Pla Local de Joventut de Llagostera ha de marcar les línies de treball estratègiques i les polítiques juvenils durant els pròxims 4 anys.

De fet, els objectius del Pla s’han extret dels resultats de la diagnosi feta als joves al llarg del passat 2021.

El nou Pla Local de Joventut que ara s’ha posat en marxa vol reflectir les necessitats dels joves llagosterencs des d’una mirada global i des d’una perspectiva actual.

S’hi poden consultar les metodologies dutes a terme per entendre la situació dels joves del municipi des dels diferents contextos poblacionals i l’anàlisi de diversos àmbits com per exemple l’habitatge, la salut, la cultura o la cohesió social. D’altra banda també s’han tingut en compte els espais comuns de treball juvenil de Llagostera.

Segons explica la regidora de Joventut, Silvia Fà, “Ha sigut i continuarà sent molt important la participació dels joves. Cal que les seves opinions arribin a l'Ajuntament, un espai que encara ara creuen que no és un lloc on ells hi tinguin accés”.

El document marca les 5 directrius del Pla d’Acció que han nascut d’una anàlisi exhaustiva.

La primera directriu és “acull” i ha de facilitar espais d’acompanyament, suport, formació i orientació per al ple desenvolupament del procés d’emancipació dels joves.

La segona és “prepara’t” que ha d’aplicar la visió de municipi 360 en la planificació d’estructures educatives dirigides a les persones joves.

La tercera directriu és “empodera’t”. Ha de servir per abordar qualsevol tipus de violència, agressió o conducta de risc en l'àmbit de la salut i acompanyar en el procés de superació i vivència.

També hi trobem “crea”, per promoure l'accés de les persones joves a les diverses formes de cultura com a forma de cohesió i participació.

I la cinquena i última directriu del Pla d’Acció és “enxarxa” per Mantenir i reforçar la col·laboració entre els diferents agents que treballen amb els joves per tal de compartir recursos, oportunitats i objectius en les accions.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS