Llagostera Ràdio on-line

L'acusat de ruixar amb sosa càustica la parella a Sant Feliu de Guíxols durant el judici a l'Audiència de Girona. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La dona que va resultar ferida i ha perdut la visió d'un ull arran de l'atac amb sosa càustica a Sant Feliu de Guíxols ha exculpat l'acusat al judici, que s'ha fet aquest dimarts a l'Audiència de Girona.

A la seva declaració, ha assegurat que el 29 de juny del 2020 estaven discutint, van forcejar amb l'ampolla i el líquid la va acabar ruixant "per accident": "Ell no pretenia fer-me mal. Ni a mi ni a la meva filla".

La dona ha remarcat que continuen sent parella i que l'estima "molt". El processat ha assegurat que no tenia intenció de ferir ningú i ha afirmat que va fugir perquè tenia "por" del marit de la dona.

"Una persona que t'estima no et pot fer mal", ha afirmat en més d'una ocasió la dona al judici. Durant la seva declaració davant el tribunal, el fiscal ha assenyalat multitud de contradiccions entre el relat que va fer al jutjat d'instrucció poc després dels fets descrivint l'atac com a intencionat i la versió que ha mantingut aquest dimarts, atribuint les lesions a un accident en el marc d'una discussió de parella.

La víctima ha assegurat que aleshores estava "molt enfadada" i que també estava "pressionada" perquè encara no estava oficialment separada de qui aleshores era el seu marit i el seu entorn no veia amb bons ulls la nova relació que mantenia amb l'acusat. "Jo vaig dir tot això? Doncs que m'agafin presa a mi i pagaré la meva condemna", ha exclamat admetent que podria haver incorregut en fals testimoni.

La dona ha exculpat el processat i ha assegurat que està convençuda que no tenia intenció de fer-li mal. Tampoc a la seva filla de 5 anys, que també va patir cremades a la cara, a la zona de l'ull i al llavi.

Segons ha exposat a la sala de vistes, abans de l'incident amb la sosa càustica, el processat va anar en diferents ocasions a casa seva perquè volia parlar amb ella. La parella havia discutit perquè, segons la dona, l'home estava ofès perquè li havia promès que li presentaria els seus pares el cap de setmana però ells no van voler. Un dels cops que el processat va anar fins al pis, cap a les 6.30 del matí, va llançar pedres contra la finestra i això va fer que alertessin els Mossos d'Esquadra.

La fiscalia sosté que poc després del migdia l'acusat hi va tornar a anar i, en aquesta ocasió, va aconseguir que la dona baixés al carrer acompanyada de la seva filla de 5 anys. "Guiat per l'ànim d'atemptar contra la integritat física de la víctima -i acceptant el resultat dels seus actes-, els hi va llançar a la cara una solució química corrosiva, concretament sosa càustica, causant lesions en les dues", exposa l'acusació pública.

Aleshores, i alertada pels crits de la nena, la mainadera de la menor les va intentar socórrer però va acabar patint també cremades a la cama.

La víctima ha assegurat que l'home duia l'ampolla i que, durant un forcejament, es va vessar. L'acusat, per la seva part, ha negat que la sosa càustica fos seva i ha dit que el marit de la dona l'havia deixat a l'entrada de l'edifici, amb el recipient destapat, perquè li volia fer "mal": "Fins i tot em volia atropellar".

Segons el seu relat, la dona el va ferir primer a ell, tot i que no ha sabut explicar per què ni forenses ni metges li van trobar lesions. Després, ha afegit que el líquid escampar quan ell li va intentar arrabassar l'ampolla a la víctima, ferint també a la menor.

En aquell moment, va baixar la mainadera que al judici ha refermat que, tan bon punt va arribar a l'entrada del bloc, va veure l'acusat agafant la víctima pels cabells i abocant-li el líquid a la cara. La dona creu que es va acabar cremant a la cama quan va empentar el processat per separar-lo i quan va socórrer mare i filla.

L'acusat ha dit que va fugir perquè tenia "por" del marit de la dona i que va estar dies amagat perquè estava ferit i s'estava recuperant. Els Mossos d'Esquadra el van detenir l'1 de juliol.

Al final del judici, el fiscal ha mantingut la petició de 15 anys i 6 mesos de presó per un delicte de lesions amb pèrdua o inutilitat d'un òrgan principal, amb les agreujants de traïdoria i parentiu; un delicte de lesions amb agreujant de traïdoria per l'agressió a la nena i per un delicte de lesions per imprudència greu per les cremades a la cuidadora. També vol que el processat no es pugui apropar a menys de 500 metres ni comunicar-se amb la mare i la filla.

L'acusació pública també demana l'expulsió del país de l'acusat un cop complertes tres quartes parts de la condemna o quan accedeixi a la llibertat condicional, i que no pugui retornar durant un termini de 10 anys. L'home és d'origen marroquí. En concepte de responsabilitat civil, la fiscalia xifra la indemnització en més de 96.500 euros, per les lesions causades en les tres víctimes i el dany moral.

L'acusació particular en nom de la mare, encapçalada pel lletrat Joan Pere Zapata, sol·licita 3 anys de presó per un delicte de lesions per imprudència greu amb pèrdua o inutilitat d'un òrgan principal. A més, ha retirat la petició d'allunyament perquè la víctima ha dit al judici que ella i el processat continuen sent parella i no vol que li prohibeixin veure's o comunicar-se.

La segona acusació particular, aquesta personada pel pare de la menor en nom de la filla, vol 4 anys de presó per l'atac a la petita i l'acusa d'un delicte de lesions amb instrument perillós.

El judici ha quedat vist per a sentència.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS