En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els Bombers treballant a l'ultralleuger estavellat a Viladamat. / Foto: Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'ultralleuger que pilotava la víctima s'ha estavellat a prop de l'aeròdrom de Viladamat poc després de dos quarts de tres de la tarda segons informen els Bombers.

El telèfon d'emergències ha rebut l'avís per part d'un testimoni, que és pilot comercial, i que ha vist com l'aeronau perdia altura i picava contra el terra poc després d'enlairar-se.

L'aparell ha caigut en un camp a tocar de la carretera. Tot i que l'ultralleuger no s'ha incendiat, quan els Bombers han arribat a lloc han muntat una línia d'aigua i han tirat escuma a l'entorn de l'aeronau per evitar que es generés flama arran del vessament de combustible.

El pilot i únic ocupant ha quedat atrapat entre la ferralla de l'ultralleuger. Tot i que els efectius d'emergències han intentat reanimar-lo a lloc, no ha estat possible salvar-li la vida i se n'ha certificat la defunció.

La víctima és un veí de Llambilles de 54 anys.

A partir d’aquest moment, i després que s’hagi procedit amb les tasques judicials per fer l’aixecament del cos, s’han iniciat les tasques d’excarceració. Per fer-ho, i perquè els Bombers poguessin treballar amb més seguretat, un tècnic de l’aeroclub ha desconnectat el sistema de paracaigudes.

A més dels Bombers, arran de l'accident també s'han activat dues patrulles dels Mossos d'Esquadra, agents d'investigació i de la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria del cos, l'helicòpter i una ambulància del SEM. La Direcció General de Protecció Civil ha posat en prealerta el Pla especial per a emergències aeronàutiques a Catalunya, l'AEROCAT.

Es desconeixen les causes que han fet que l'aparell s'accidentés poc després d'enlairar-se.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS