En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La zona del poliesportiu dels Saioners on va tenir lloc l'apunyalament. / Foto: Google Maps

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els fets van passar la matinada de dissabte a la zona del poliesportiu dels Saioners de Santa Coloma de Farners, on se celebrava la festa major.

Segons recull la interlocutòria del jutjat d'instrucció 3 de Santa Coloma de Farners, es va iniciar una baralla entre els 3 detinguts i amics seus amb el grup on hi havia la víctima, un jove subsaharià. Finalment, però, la baralla va continuar amb els 3 detinguts, la víctima de la ganivetada i un altre agredit.

El jutge conclou que els fets són constitutius d'un delicte d'assassinat en grau de temptativa i no d'homicidi perquè l'agressor va apunyalar la víctima amb traïdoria i aquesta no va tenir cap possibilitat de defensar-se.

Prova d'això, remarca el jutge, és que no sabia que duia l'arma, que s'estaven barallant a cops de puny i que, de sobte i de manera "inesperada", li va assestar 3 ganivetades seguides. Una d'elles a l'alçada del cor i una altra als budells. "Per el lloc on es van produir i el resultat de les mateixes no podem concloure sinó que la intenció era matar i no lesionar", com sosté la defensa.

"Si l'hagués volgut lesionar, davant les circumstàncies que estaven de baralla amb punys, les hagués realitzat en una altra part del cos on la ferida no suposaria un greu risc per a la vida", afegeix a la interlocutòria de presó. La víctima, de fet, va ser trasllada d'urgència al Trueta per la gravetat de les ferides.

El jutge tampoc es creu la versió de l'acusat, que es va presentar voluntàriament a comissaria gairebé dos dies després dels fets i que manté que les lesions s'haurien produït en legítima defensa. "Els investigats no fugen, sinó que es barallen, i només fugen corrent després de la ganivetada".

A la interlocutòria, tampoc veu acreditat que el consum de drogues al·legat per la defensa influís en els fets i conclou que tenint en compte la gravetat de les lesions, en cas de sentència condemnatòria, la pena s'hauria de moure "a la part alta de la forquilla" amb condemnes que van dels 7 anys i mig als 15 anys de presó. A més, sosté que hi ha perill "evident" de fugida per part de l'acusat tenint en compte el delicte que se li imputa i que tampoc té cap tipus d'arrelament important.

El jutge va decretar dimarts a presó provisional, comunicada i sense fiança per a un dels tres detinguts, el considerat autor material, i va deixar en llibertat els altres dos investigats per la baralla. El jutjat, però, els va imposar la obligació de comparèixer setmanalment i els ha prohibit acostar-se a menys d'1 quilòmetre de la víctima.

La causa està oberta per un delicte d'assassinat en grau de temptativa. Arran de l'atac, els Mossos d'Esquadra es van fer càrrec del cas i també van investigar l'apunyalament com un possible delicte d'odi perquè sospitaven que, darrere de l'agressió, hi podria haver motivacions racistes. De fet, els arrestats eren d'estètica skin head. El jutjat, però, en aquest punt de la instrucció no ho recull a la interlocutòria de presó.

La interlocutòria no es ferma i es pot recórrer.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS