En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un control d'alcoholèmia i drogues.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha detectat i denunciat 955 positius en alcohol i 259 en estupefaents al llarg d'una setmana a Catalunya, fet que representa més de 170 positius en alcoholèmia cada dia.

Així ho recull el balanç de la darrera campanya policial intensiva de controls per combatre la conducció sota els efectes de l'alcohol i les drogues que Trànsit va coordinar entre el 20 i el 26 de juny i en on van participar els Mossos d'Esquadra i les Policies Locals.

En total es van fer 14.422 proves d'alcoholèmia, un 6,6% del qual van ser positives. D'aquestes, 161 van ser penals. A més, hi va haver també 259 positius indiciaris en estupefaents, un 51,1% del total de drogotests realitzats.

En aquest sentit, en el decurs d'aquella setmana que va coincidir amb la celebració de la revetlla de Sant Joan, es van posar una mitjana de 173 denúncies diàries per positius en alcohol o drogues. Es van detectar en controls policials de drogoalcoholèmia desplegats al conjunt del territori, tant en carreta com zones urbanes, que es van fer de manera aleatòria i en qualsevol moment del dia.

D'altra banda, del 7 al 13 de juny, el SCT també va coordinar una campanya policial intensiva dedicada al control del transport escolar, menors i de viatgers, coincidint amb l'època de colònies escolars i d'excursions. Dels 630 autocars controlats aquesta setmana de juny, 189 van ser sancionats, el que representa el 30%. Això sí, la majoria d'autocars i autobusos que van ser denunciats ho van ser per les condicions del vehicle i per incomplir les condicions administratives.

El 2021, l'alcohol i les drogues van representar el 5,1% del total dels factors concurrents dels sinistres amb víctimes en vies interurbanes. El 2019 aquest percentatge era del 3,3%. A més, segons dades de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya, cada any entre el 30 i 45% dels conductors morts havien consumit alcohol, drogues o psicofàrmacs.

En aquest context, Trànsit recorda que tot i que se circuli amb una taxa d'alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el risc d'accident es pot incrementar i que "''única taxa segura és 0,0%".

Vota el número 1

Pel 2 de desembre

COL·LABORADORS