En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Interior de la farmacèutica gironina Hipra. / Foto: Hipra

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'hospital Josep Trueta de Girona està buscant voluntaris per participar a l'assaig d'Hipra per estudiar la seva vacuna com a 4a dosi. Han d'haver rebut 3 dosis de Pfizer, l'última en els últims 6 i 12 mesos, i no haver passat la covid-19.

En aquest estudi es continuarà avaluant la seguretat, la tolerabilitat i l'eficàcia de la dosi de reforç de la vacuna en un grup de persones vacunades amb tres dosis de Comirnaty (Pfizer) o amb dues dosis de la vacuna Comirnaty més el booster de la vacuna d'Hipra.

A aquests dos grups se'ls hi administrarà la quarta dosi del vaccí d'Hipra i els resultats es compararan amb els obtinguts en un grup de persones vacunades amb tres dosis de Comirnaty (Pfizer).

A les persones voluntàries se'ls farà un seguiment de 30 setmanes per avaluar la seguretat a llarg termini i la resposta immunològica.

En aquesta part de l'assaig hi participen 10 hospitals espanyols. A banda del Trueta, hi ha el Clínic, la Vall d'Hebron, el Germans Trias i Pujol – Can Ruti, el Gregorio Marañón, La Paz, el Príncipe de Asturias o el Clínic Universitari de València, entre d'altres.

Les persones que es vulguin apuntar han d’omplir un formulari abans del dimecres 5 d’ocubre.

En aquests moments, la vacuna contra la covid de la farmacèutica gironina amb seu a Amer, Hipra, està en procés de revisió contínua per part de l'Agència Europea del Medicament. Es tracta del pas previ a l'autorització de comercialització.

Els resultats obtinguts fins ara demostren que la vacuna produeix anticossos neutralitzants davant les variants de "preocupació" actuals i que també és eficaç en la prevenció de la malaltia.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS