En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

PIMEComerç ha denunciat la "manca d'ajuts" que han rebut els comerços per instal·lar-hi portes automàtiques, tal com marca el decret d'estalvi energètic que el govern espanyol va aprovar a l'agost.

Aquest divendres acaba el període que donava la mesura als comerços per tenir un sistema de tancament de portes automàtic i, per la seva banda, la patronal catalana de les petites i mitjanes empreses ha assegurat que el termini per fer la instal·lació és "poc realista".

Per aquest motiu demana al govern que eviti aplicar "immediatament" multes als establiments que encara no en tenen. "Després de tots els esforços que estem fent, el comerç urbà s'ha sentit maltractat", critica el president de PIMEComerç, Àlex Goñi, en un comunicat.

D'altra banda, el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme i la Confederació Espanyola de Comerç (CEC) estimen que tan sols un 10% dels comerços han pogut adaptar-se al decret d'estalvi energètic que obliga a comptar amb un sistema que mantingui les portes tancades per conservar la temperatura interior, entre altres mesures.

En un comunicat, les organitzacions asseguren que el baix compliment s'explica per "l’absència d'un termini realista i raonable per emprendre aquestes modificacions", que necessiten entre 100.000 i 120.000 establiments. "En certs casos exigeix un replantejament complet del local, va més enllà d'instal·lar una porta", insisteixen.

Així mateix, apunten que el tràmit parlamentari pot introduiran canvis en el decret i per tant "seria raonable esperar que s'aprovi la llei definitiva perquè el sector sàpiga amb certesa quines obligacions han de complir".

Les associacions de comerciants lamenten que no s'ha concretat pràcticament cap, ni quantitats ni terminis de pagament de la línia d'ajudes per 100 milions d'euros a les comunitats autònomes perquè puguin finançar actuacions als locals comercials.

Per tot això, des del sector del comerç demanen una "moratòria raonable" que doni temps a planificar i als governs autonòmics a pagar els ajuts.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS