En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els psicòlegs confirmen un augment de casos d'obesitat durant la pandèmia pel canvi d'hàbits alimentaris i el sedentarisme.

El psicòleg clínic i coordinador del grup de treball de la societat espanyola d'estudi de l'obesitat, Antonio Alcántara, diu que els últims 2 anys ha crescut el consum d'aliments calòrics i precuinats així com el temps davant de les pantalles. "Això ha provocat la tempesta perfecta per fer créixer la pandèmia de l'obesitat", ha dit.

Segons ha explicat Alcántara, als Centres de Salut Mental infanto-juvenils, s'han doblat les primeres visites "de cop" en acabar la pandèmia i estan "desbordats", perquè durant la pandèmia "no s'han tractat aquests casos i a més s'han agreujat".

El coordinador del grup de treball de la societat espanyola d'estudi de l'obesitat, qualifica els trastorns de conducta alimentària de "problema de salut pública" i també de problema econòmic pels estats perquè "hi ha una indústria alimentària i de dietes que no ajuda a baixar el percentatge d'obesitat".

A més, alerta que "moltes persones que no eren obeses han començat amb ser-ho amb la pandèmia i les que ja ho eren, han empitjorat".

Per fer-hi front, comenta, "s'ha de treballar conjuntament, canviant hàbits alimentaris, fent més esport i fent prevenció, com ara tractant aspectes emocionals des de l'àmbit de la psicologia i també des de l'escola".

Així s'ha explicat en el marc de la III Jornada "Psicologia en el tractament de l'Obesitat" que ha tingut lloc aquest divendres al CaixaFòrum de Lleida.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS