En directe: La formula - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

Part de la rotonda del bolet de Llagostera. / Foto: Marc Sureda (Ajuntament de Llagostera)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Des d’aquest cap de setmana, la rotonda que enllaça Llagostera amb la carretera de Caldes té diverses escultures dedicades a la Fira del Bolet.

El conjunt escultòric és un muntatge de l’escultora Ona Trepat Rubirola i gira al voltant dels bolets en el territori dels massissos de les Gavarres i Cadiretes mitjançant la instal·lació de 8 escultures construïdes amb vímec i en forma de bolets i s’ha instal·lat de forma permanent.

Segons ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Eduard Díaz, “amb aquesta actuació mantenim i recordem tot l’any els bolets i el bosc com a elements representatius i identitaris del territori i del municipi de Llagostera”.

La rotonda del bolet s’ha realitzat coincidint aquest 2022 amb la 20a edició de la Fira del Bolet i que es durà a terme com és costum el proper 12 d’octubre.

Segons informa l’Ajuntament de Llagostera, a part de la pròpia instal·lació de les escultures, l’actuació ha inclòs el moviment de terres per modificar la topografia inicial de la rotonda, un nou enjardinament i la col·locació d’un sistema d’il·luminació decoratiu.

Els treballs els ha realitzat la brigada municipal juntament amb el seguiment dels Tècnics del consistori i ha tingut un cost de 14.357,87€ tot i que inicialment el projecte tècnic aprovat era de 38.344,51€.

A banda de la inauguració de la rotonda del bolet, aquest cap de setmana també s’ha inaugurat l’exposició que commemora els 20 anys de la Fira del bolet de Llagostera a la Sala de Can Roure, a la plaça Llibertat.

Una exposició que rememora la trajectòria d’aquest esdeveniment que es celebra cada 12 d’octubre i que s’ha convertit en una cita consolidada del calendari festiu del municipi. També fa un recorregut pels canvis que ha viscut Llagostera des del canvi de segle. Es pot visitar fins al 26 de novembre.

Durant la inauguració de l’exposició, també es va fer un reconeixement als ex regidors de l’Ajuntament de Llagostera Josep Sánchez i Ramon Soler, responsables de la Fira del Bolet en legislatures passades.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS