En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El sindicat CCOO ha realitzat una enquesta entre els dies 6 i 13 d'octubre i on hi han respost més de 7.000 treballadors de l'educació. 

Un 90% dels participants formen part del personal docent i la resta de personal d'atenció educativa i del lleure educatiu. El 47% de les respostes provenen de personal de segon cicle d'educació infantil i primària i el 45% de secundària i FP.

Segons el sindicat, gairebé un 90% dels professionals de l'educació que han respost una enquesta considera que avançar el curs escolar no ha estat gens positiu. Aproximadament un 80% creu també que els canvis de calendari i horari no han afavorit l'alumnat ni la conciliació de les famílies.

A més, el 55,3% dels enquestats afirma que l'organització de les tardes de setembre no ha funcionat gens i només un 8% que ha funcionat molt. Quan es pregunta pel personal, en quasi el 40% dels casos s'indica que n'ha faltat en general o algun dia i hi ha un 78% que creu que les activitats no han tingut una qualitat educativa suficient. D'altra banda, el 86% ha considerat que no han tingut prou temps per preparar-se el curs.

Per tot plegat, el 91,6% dels participants rebutja tornar a repetir aquest calendari escolar. Al ser preguntat per les millores a implementar, la majoria proposa tornar al calendari anterior.

A banda de les preguntes genèriques, l'enquesta també n'ha fet d'específiques per al personal del lleure educatiu sobre les seves condicions de treball al setembre. Aproximadament un 80% no ha tingut suficient temps per preparar les activitats, no els ha compensat laboralment i no consideren que hagi aportat cap benefici aquest canvi en el calendari.

Sobre la calor als centres educatius, més del 88% de les opinions asseguren que els canvis en el calendari, amb un començament avançat de les classes, han fet augmentar molt o bastant la sensació de calor.

Davant d'aquests resultats, CCOO ha apuntat que malgrat els "intents" del conseller d'Educació de fer creure que l'avançament ha estat beneficiós per a tothom, queda palès que "quasi la totalitat dels professionals consideren que no ha aportat cap millora".

El sindicat ha recordat també la xafogor viscuda a les aules i el "neguit" que han hagut de viure des de les direccions i els equips docents per no tenir suficient temps ni recursos per preparar el curs amb prou qualitat. D'altra banda, ha criticat la "pressió" sobre el personal del lleure educatiu.

Així, CCOO creu que l'enquesta confirma el que ja havien alertat: "l'avançament del curs sense cap consens és una mesura innecessària i contraproduent". A més, ha reivindicat una avaluació real de l'aplicació de la mesura i no limitar-se només a avaluar l'oferta de lleure a les tardes.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS