En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La façana de l'edifici dels jutjats de la Bisbal d'Empordà. / Foto: ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La baralla va tenir lloc cap a les 3 de la matinada del 12 d'octubre. La investigació apunta que l'agressor i el seu cosí es van enfrontar amb un home a la zona de la plaça Sant Pere a Palamós.

Durant la baralla, la víctima va caure al terra i els altres dos ho van aprofitar per clavar-li nombroses puntades de peu. A més, segons han explicat alguns testimonis al jutjat, l'agressor va vantar-se d'haver-lo apallissat.

La víctima va ser traslladada a l'hospital de Palamós, però des d'aquí, arran de la gravetat de les ferides, se la va derivar d'urgència fins al Josep Trueta de Girona, on va ingressar a la UCI.

L'home va patir una hemorràgia interna i tenia l'os del crani fracturat. Segons els metges, presentava "risc vital" i les lesions, amb tota probabilitat, li deixaran seqüeles neuronals que li poden afectar les capacitats motrius.

La baralla a la plaça Sant Pere no va ser l'únic altercat que el multireincident va protagonitzar aquella nit a Palamós. De fet, la policia el va arrestar després que tornés a protagonitzar una trifulga a la zona d'oci nocturn i arribés a amenaçar de mort el porter d'un dels bars.

El delinqüent, que viu a la Bisbal d'Empordà i té 37 anys, es va resistir a la detenció. Fins i tot, un cop se l'havia traslladat a l'hospital perquè els metges l'examinessin, el van haver de sedar perquè va començar a trencar mobiliari del centre. Els Mossos el van detenir pels delictes de lesions i atemptat contra agent de l'autoritat.

L'investigat acumula un historial de 27 detencions, de les quals vuit d'elles tan sols al llarg del 2022. La majoria de vegades, a més, la policia l'ha arrestat per haver comès delictes violents (maltractaments en l'àmbit familiar, amenaces, robatoris amb violència o atemptat contra agents de l'autoritat).

Però no només això. Ja se l'ha condemnat en 4 ocasions i té pendents tres judicis més.

L'investigat va passar a disposició del jutjat d'instrucció 4 de la Bisbal d'Empordà a finals de la setmana passada. Durant la seva declaració, va intentar auto exculpar-se assegurant que els qui havien apallissat la víctima eren el seu cosí i una tercera persona, d'origen algerià.

El fiscal del cas, Víctor Pillado, va sol·licitar que se l'ingressés a presó. A més dels indicis que l'incriminaven directament -sobretot, les declaracions dels testimonis- al seu informe el fiscal va subratllar que el multireincident és una persona "fugissera", que no té arrelament (perquè depèn econòmicament de la seva mare) i que, sobretot, es tracta d'algú "molt agressiu".

Apart del llarg historial delictiu que arrossega, el fiscal va posar en relleu que, només en una sola nit, l'agressor va "deixar un ésser humà inconscient i a prop de la mort, va colpejar els vigilants de seguretat d'un local i va haver de ser sedat" quan se'l va portar a l'hospital.

A més, al seu informe, Pillado també recorda que el detingut havia generat "por" entre els qui viuen a Palamós, cosa que es demostra perquè, tot i que en el moment de la baralla hi havia molta gent a la zona, els testimonis que han volgut col·laborar són "escassos". Precisament, pel "temor" que els genera el multireincident.

Atenent la petició del fiscal, el jutjat ha enviat el detingut a presó comunicada i sense fiança. Per la baralla a Palamós, se l'acusa inicialment d'un delicte de lesions amb deformitat (que porta aparellada una pena que es mou en una forquilla d'entre 6 i 12 anys).

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS