En directe: En Joc

 Llagostera Ràdio on-line

Una pancarta penjada a Vilablareix que rebutja la construcció de la ciutat esportiva del Girona FC. / Foto: Associació de Natrualistes de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Una plataforma de veïns, Unió de Pagesos i l'Associació de Naturalistes de Girona han començat a recollir signatures en contra del projecte de ciutat esportiva que el Girona F.C. planeja a Vilablareix.

Consideren que aquest equipament suposarà la pèrdua de les poques zones agrícoles que queden al municipi i a la zona metropolitana de Girona. A més, es tracta d'una zona rica agrícolament perquè hi ha els sediments i nutrients dels tres rius que creuen el pla.

D'altra banda, les entitats recorden que la zona està considerada com a sòl d'Especial Valor Agrícola. Segons apunten les 3 entitats, el projecte preveu la construcció de set camps de futbol en una zona propera al mas de la Massana.

De moment, el projecte urbanístic no és ferm, però el club de futbol ja manifestat en diverses ocasions l'interès de tirar-lo endavant i sembla que el consistori no s'hi oposaria. Per aquest motiu, els tres col·lectius han començat a recollir signatures i de moment ja n'hi ha més de 500 en una campanya oberta al portal Change.org.

Mentrestant, veïns, pagesos i naturalistes demanen al consistori que rebutgi qualsevol oferta del club que afecti la zona agrícola del municipi.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS