En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Congrés dels Diputats ha aprovat per majoria aquest dijous el decret que inclou la rebaixa de l'IVA del gas del 21 al 5% fins al 31 de desembre.

La vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha defensat que la mesura suposa un "estalvi estimat al conjunt de les famílies molt considerable" i ha reivindicat el conjunt de mesures adoptades fins ara pel govern espanyol.

"És el novè decret" en matèria d'energia des del juny de 2021, ha apuntat en el debat a la cambra baixa. El text també conté l'aplicació de la compensació per l'excepció ibèrica a les empreses que utilitzen la cogeneració.

La norma ha obtingut el suport de 284 diputats, cap vot en contra i 64 abstencions.

"Avui, com sempre, la resposta és més Europa, més units, més solidaris, més justícia i continuar modernitzant la nostra societat", ha dit Ribera, que ha assegurat que les mesures impulsades fins ara han estat "eficaces".

Pel que fa a la cogeneració, Ribera ha dit que era "imprescindible facilitar" que es poguessin acollir a l'excepció ibèrica. Això afecta indústries com la de pasta, paper, ceràmica o l'agroindústria i que impacta en unes 600 instal·lacions, que representen el 20% del consum de gas de l'estat espanyol i aporten el 20% del PIB industrial.

La vicepresidenta també ha subratllat que la norma impulsa el desplegament d'energies renovables amb la facilitació d'instal·lacions i l'establiment de nous criteris per a les xarxes de transport perquè es puguin utilitzar "de forma eficient".

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS