En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

CCOO exigeix al Govern que es compleixi amb la decisió de la Junta de Personal del Trueta, en què la majoria de treballadors votava que l'hospital es quedés a Girona per 15 vots a favor i 8 en contra.

També van aconseguir que la comissió de Salut del Parlament de Catalunya validés aquesta opció i van recollir 11.000 signatures que es van lliurar al Govern.

Malgrat tot, el Departament va anunciar el projecte de construir el campus de Salut a Girona, en què unia esforços entre els hospitals Josep Trueta i Santa Caterina, l'Idibgi, la UdG i la previsió de construir un pol de recerca biomèdica.

Ara, l'Observatori del Campus de Salut Girona ha apuntat que l'Ajuntament de Salt podria endarrerir-se amb els tràmits urbanístics del nou hospital. Segons apuntava l'organisme creat pel Col·legi de Metges, el consistori està tenint problemes per comprar les parcel·les on hauria d'anar el nou hospital i això podria comportar retards en la construcció.

Des de CCOO han demanat a la Generalitat que reconsiderin el projecte i estudiïn tornar-lo a la ciutat de Girona. Critiquen que ells ja preveien aquests retards, però des del Departament de Salut els van assegurar que no passaria, perquè els terrenys eren molt assequibles.

Per altra banda, el sindicat també ha retret les cues que s'originen a l'accés de l'AP-7 a Girona Sud, sobretot des que l'autopista és gratuïta. CCOO afegeixen que aquest col·lapse de circulació empitjorarà quan es construeixi el nou centre.

Per altra banda, el sindicat afirma que la zona on volen construir l'hospital és una zona inundable i, per tant, no es pot tirar endavant el projecte. A tot això cal sumar-hi que el sindicat ha sabut fa poc que en el nou hospital només hi haurà una única porta d'urgències.

Per tot plegat, Comissions Obreres demana al Govern que faci marxa enrere i retorni el Trueta a Girona, amb un projecte diferenciat del Santa Caterina però igualment d'ambiciós.

Vota el número 1

Pel 14 d'abril

COL·LABORADORS