En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una de les embarcacions d'encerclament de Sant Feliu de Guíxols que començaran dos mesos d'aturada biològica per afavorir els caladors de peix blau. / Foto: Confraries de pescadors gironines

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquest dimarts a la nit serà l'últim cop que la flota d'encerclament de la Costa Brava surti a pescar abans de parar els motors durant dos mesos.

L'aturada biològica, que s'allargarà fins al 10 de gener, es fa per afavorir la regeneració dels caladors de peix blau.

El president de l'Associació d'Encerclament de la demarcació i que també és patró major de la confraria de Sant Feliu de Guíxols, Carmelo Martínez, explica que fa uns anys es va decidir reduir la veda a un mes perquè "era una època de molta embarcació nova, i econòmicament parlant, no ens podíem permetre estar tant temps aturats".

Ara, però, aquest 2022 es torna als 60 dies d'aturada. "Amb el nou pla de gestió del Mediterrani hem tingut més contacte amb la resta de ports, i veiem que la tendència general és fer dos mesos de veda; fins i tot, en un futur, ja s'està parlant d'allargar-la més", concreta Carmelo Martínez.

Durant el temps que les 16 embarcacions d'encerclament de la Costa Bravala estigui aturada, els pescadors rebran ajudes europees.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS