En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

D'esquenes, l'acusat d'abusar sexualment de la neboda de 5 anys a Girona. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El desembre del 2020, la víctima, una nena de 5 anys, va explicar "espontàniament" a una tia i que era parella de l'acusat, que l'home li feia tocaments als genitals.

Els pares i la tia de la menor han explicat al judici que les dues parelles tenien una relació molt estreta i que durant un temps fins i tot van estar convivint al mateix pis. La convivència va ser abans dels fets.

Els progenitors han remarcat al judici, que s'ha fet avui dimarts a l'Audiència de Girona, que tenien "confiança plena" en l'acusat i que la petita "l'estimava com si fos el seu pare".

El desembre del 2020, la tia va anar a dormir a casa del seu germà (pare de la víctima). Segons ha declarat, estava a l'habitació xerrant amb la petita sobre com havia anat el dia i, en un moment de la conversa i de manera "espontània", la nena li va dir que el seu oncle li havia "llepat el cul". "Em vaig quedar en xoc i no sabia què fer", ha dit la dona, que aleshores era parella de l'acusat i assegura que continua tenint-hi bona relació avui dia perquè és un "bon pare" per al seu fill.

L'endemà es va decidir a explicar-li a la seva cunyada, que és la mare de la nena, i també li va acabar dient al pare de la petita. Els pares van interposar denúncia.

Quan l'equip d'assessorament tècnic penal va fer l'exploració a la nena, va acabar explicant que els tocaments havien tingut lloc en 3 ocasions i sempre al pis de l'acusat. La fiscalia els situa entre l'1 de novembre i el 17 de desembre del 2020.

La nena no ha declarat al judici per evitar la revictimització i l'exploració que va fer amb les psicòlogues s'ha visionat com a prova preconstituida.

La fiscalia l'acusa d'un delicte continuat d'abús sexual a menor de 16 anys i sol·licita 12 anys de presó, 13 anys de llibertat vigilada i que no es pugui apropar a menys de 200 metres ni comunicar-se amb la petita durant 13 anys. En concepte de responsabilitat civil, l'acusació pública vol que el processat indemnitzi la nena amb 12.000 euros pel dany moral.

La defensa, encapçalada pel lletrat Carles Monguilod, demana l'absolució. L'advocat considera que no hi ha cap prova que corrobori el relat de la menor i apunta que la petita hauria pogut "innocentment malinterpretar" algun gest del processat perquè la seva mare, que ha estat víctima d'abusos, li havia repetit en multitud d'ocasions que si algú la tocava "no s'ho callés" i ho expliqués immediatament.

A l'informe, Monguilod ha posat el focus en l'informe que van fer les psicòlogues després d'explorar la menor i que va concloure que el seu relat era "probablement creïble". L'advocat apunta que aquest punt de dubte arran dels diferents relats que va fer la petita no es pot traduir, en una causa penal, en una condemna.

El judici, que s'ha fet a la secció quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.