En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El departament d'Educació va posar en marxa l'any passat una enquesta per conèixer l'estat del benestar emocional dels alumnes a partir de 5è de primària.

Els resultats d'aquesta enquesta encara no es coneixen tot i que la directora general de l'Alumnat, Ruth Ribas, ha explicat que s'està elaborant un estudi que es podria fer públic en breu.

Tot i això, ha incidit que una de les primeres dades que sí han observat és la problemàtica de les autolesions i per això han elaborat la guia d'abordatge de la conducta suïcida. Aquesta està feta amb professionals de psiquiatria infantojuvenil i en col·laboració amb els professionals dels equips d'assessorament psicopedagògic dels centres. Es dirigeix a docents i equips directius per saber què fer davant d'una autolesió o d'una verbalització d'una temptativa suïcida, dona eines als docents i especifica els circuits que s'han de seguir per atendre aquestes situacions.

Pel que fa als casos de violència, Ribas ha explicat que s'ha treballat recentment en la revisió dels 7 protocols existents en aquesta matèria per tal d'unificar-los i fer més entenedor i senzill què s'ha de fer davant d'un cas de violència.

Per a la directora d'atenció a l'alumnat, les violències s'han d'"evidenciar" i ha rebutjat que sigui correcte intentar gestionar el cas des del propi centre o des d'un petit grup. En aquest sentit, ha reivindicat la feina de la Unitat de Suport a l'Alumnat en situació de Violència (USAV) i ha dit que són professionals preparats concretament per aquests casos.

La USAV ha atès 1.377 casos des de la seva posada en marxa el juny del 2021. Fins al juny d'enguany, quan es complia un any de l'entrada en funcionament, eren 843 els casos atesos. La tendència ha estat a l'alça però Ribas ha puntualitzat que això es deu al fet que fa poc més d'un any que funciona i s'està donant a conèixer.

D'altra banda, ha explicat que s'està revisant, conjuntament amb el Departament d'Interior, el Protocol de Prevenció, detecció i Intervenció de processos de radicalització als centres educatius (Proderai). Ribas ha explicat que l'objectiu és que aquest protocol pugui atendre "qualsevol indici de radicalització d'extrems" i s'acabi amb la imatge sobre que va només a buscar la radicalització islàmica, cosa que ha afirmat que pot "estigmatitzar" l'alumnat.

Per últim, la directora ha anunciat que s'ha començat a redactar un decret sobre l'orientació per tal de normativitzar tota la part d'orientació educativa. El decret ha de concretar les funcions i tasques a fer dels orientadors, donant-los un paper "fonamental" als centres, així com a l'acció tutorial.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS