En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La companyia Guspira Teatre, una de les que formen part del catàleg per al 2023.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La 9a edició de la Campanya de Teatre Amateur de Girona ja ha inclòs al seu catàleg les companyies que hi formaran part al proper 2023.

L’objectiu del catàleg és el de de donar suport a les companyies amateurs i alhora facilitar als municipis i a les entitats socioculturals la programació de teatre amateur local i incentivar l’assistència del públic als teatres dels municipis gironins.

Per al proper 2023 s’hi ha presentat 22 companyies i d’aquestes s’han incorporat un total de 15 al catàleg impulsat per la Casa de Cultura de la Diputació de Girona i la Federació Teatral Amateur Gironina.

Per a seleccionar-les s’han establert 3 nivells de selecció amb 5, 4 i 3 actuacions per obra i finançades per la Casa de Cultura a aquells municipis que vulguin programar les obres. En total s’han distribuït 54 actuacions les quals es subvenciona amb 500€ cadascuna.

Pel que fa a les obres presentades que han rebut una puntuació més alta del jurat han estat “Mort accidental d’un anarquista” del Grup de Teatre Cassanenc, “C’est la vie” de Guspira Teatre, totes dues companyies de Cassà de la Selva, i “Victòria” de Tequatre de Figueres.

També s’ha seleccionat per al catàleg del 2023 les companyies Alba Nova de Bescanó, La Inestable Ceretana de Puigcerdà, la Secció Dramàtica del Centre Catòlic d’Olot, el Grup de Teatre de Sant Hilari, el Grup de Teatre Esplais de Castelló d’Empúries, el Teatre Centre d’Arbúcies, la Companyia al Fons a la Dreta de Girona, I per què no? de Llançà, Increlxendo de Sant Gregori, l’Aula de Teatre de Maçanet de la Selva, l’Associació de Teatre Traspunt de Caldes de Malavella i l’Associació de Teatre Can Sagrera de Vilobí d’Onyar.

Ara doncs, totes aquestes companyies de teatre amateur gironines s’incorporen al catàleg per poder realitzar diverses actuacions al llarg del proper 2023.

Durant aquest 2022, s’han fet un total de 73 actuacions arreu de les comarques gironines i es finalitzarà l’any amb 74 actuacions. De fet es clouran amb la Mostra de Teatre Amateur que es realitzarà a Caldes de Malavella al llarg de tots els dissabtes d’aquest mes de novembre i el 3 de desembre.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS