En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un estudi de l'IDIAPJGol conclou que els trastorns de la conducta alimentària (TCA) s'han duplicat entre els adolescents després del confinament.

S'han analitzat dades d'atenció primària de més d'un milió de persones de 10 a 24 anys, s'ha calculat la incidència mensual dels diagnòstics i s'han agrupat en tres períodes: abans del confinament, després del tancament més estricte i posteriorment.

Els resultats indiquen que la incidència dels diagnòstics va baixar durant els primers mesos del confinament però va augmentar de manera substancial en l'última etapa, entre juliol del 2020 i desembre del 2021.

L'increment va ser especialment elevat en noies de 10 a 19 anys, entre les que es van duplicar els valors observats abans del confinament. Els increments es van observar en tots els nivells socioeconòmics.

La coordinadora de l'estudi, la doctora Talita Duarte-Salles, destaca la importància dels resultats i el fet que l'impacte de la pandèmia en els diagnòstics de TCA segueix vigent gairebé dos anys després del seu inici.

Un equip de la Fundació de l'Institut Universitari per a la recerca en l'Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina (IDIAPJGol) és el responsable d'aquest estudi que s'ha publicat a l'International Journal of Eating Disorders.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS