En directe: Top 25 - llista èxits

 Llagostera Ràdio on-line

Diversos dels assistents al X Simposi de l'ATA que s'ha fet aquest dijous a Girona. / Foto: ATA

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Amb l'objectiu de lluitar contra l'intrusisme en el sector dels apartaments turístics, els empresaris gironins han impulsat la creació d'un segell d'excel·lència per a gestors d'habitatges turístics.

Aquesta iniciativa vol convertir-se ne una eina potent per fer visible la professionalitat de les persones que hi ha en cada apartament i posar en relleu la qualitat i el rigor dels serveis que ofereixen.

Amb aquest distintiu, pioner a tot Europa, es vol lluitar contra l'intrusisme i els apartaments que funcionen sense llicència. Aquest segell d'excel·lència podria incloure formació sobre bones pràctiques a equips i directius, entre d'altres punts.

A més, es vol fer una guia de requisits de compromís per part dels gestors dels apartaments i Habitatges d'Ús Turístic (HUT) que caldrà complir per aconseguir el distintiu.

La iniciativa està impulsada pels membres de l'Associació Turística d'Apartaments (ATA), però compta amb la col·laboració de la Federatur, la Universitat de Girona i la Generalitat.

Els empresaris han exigit el màxim compromís amb aquest distintiu a totes les administracions per garantir que el segell premia els gestors d'habitatges turístics qualificats i penalitza aquells que actuen sense llicència. L'objectiu és que entri en funcionament al llarg del primer trimestre de l'any que ve.

El X Simposi de l'ATA a les comarques gironines ha estat l'escenari escollit per presentar aquest segell d'excel·lència per a gestors d'habitatges turístics.