En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El port esportiu que es volia construir a Tossa. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El 2012 el govern local de Tossa de Mar i les entitats Star Assets i Feanda 2 signaven un conveni que avalava la construcció d'un port esportiu a Tossa si els veïns s'hi pronunciaven a favor en una consulta popular.

7 anys més tard, el 19 de setembre del 2019, el plenari de Tossa de Mar va aprovar per 9 vots a favor i 4 en contra deixar sense efecte aquest conveni.

La resolució va portar que les dues entitats presentessin un recurs al Contenciós Administratiu 3 de Girona. Consideraven que no se'ls havia donat una audiència durant el tràmit i per això l'acord havia de ser nul per indefensió. El tribunal va desestimar el recurs i va donar la raó a l'ajuntament.

Davant d'aquesta resolució, les dues empreses van presentar un recurs d'apel·lació i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha apreciat indefensió per no haver-los donat audiència i també per la falta de documentació que justificava l'acord del plenari. Per aquest motiu, el TSJC estima parcialment el recurs i declara nul l'acord del 2019.

L'alcalde de Tossa de Mar, Ramon Gascons, ha assegurat que el TSJC "no valora la legalitat del conveni" i per això confien en què si tornen a fer l'acord complint amb els requisits judicials, podran enterrar definitivament aquest conveni sobre la construcció d'un port esportiu a Tossa.

A més, Gascons ha recordat que el consistori té "més eines" que el 2019 perquè s'ha aprovat el nou Pla Director Urbanístic a la Costa Brava. Segons l'alcalde, el conveni aprovat el 2012 "va en contra de tots els criteris actuals de preservació del nostre entorn" i per això s'ha mostrat confiat en repetir l'acord de ple que el TSJC ha tombat.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS