En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Foto de família de la presentació a la Diputació de Girona del programa programa Acelera pyme. / Foto: Miquel Millan

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquest dimarts al matí, la Diputació de Girona ha presentat el programa “Acelera pyme”, a més de l’oficina Acelera Pyme Rural Girona (OAP-Rural).

Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu la digitalització de les petites i mitjanes empreses i del sector dels autònoms dels municipis de menys de 20.000 habitants de la demarcació de Girona.

Les oficines Acelera Pyme, que s’han posat en funcionament a tot l’estat per mitjà de Red.es, entitat pública adscrita al Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, compten amb un pressupost global de 23,8 milions d’euros, dels quals Red.es aportarà fins al 80 % del pressupost subvencionable, i les entitats beneficiàries, la resta.

Les actuacions estan finançades pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència a través dels fons Next Generation EU, en el marc de l’Agenda España Digital 2025 i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025. La quarta mesura de l’eix d’actuació d’aquest Pla («Digitalització bàsica per a les pimes») inclou la creació d’una xarxa d’oficines Acelera Pyme.

En la seva intervenció, el president, Miquel Noguer, ha destacat que “la Diputació ha de ser un paraigua on es puguin generar projectes que interessin al territori, que el territori necessiti. Perquè precisament va ser el territori el que ens va fer arribar la necessitat de demanar l’ajut per crear aquesta OAP-Rural, una oficina que abordarà aquesta necessitat de transformació digital de les petites empreses del nostre territori”.

Les comarques gironines tenen unes característiques molt específiques. Són un territori eminentment rural, amb només nou municipis de més de 20.000 habitants (dels 221), i amb un teixit empresarial integrat en el 99,9 % per pimes, micropimes i autònoms. De fet, segons dades del darrer trimestre del 2021, de les 64.258 empreses actives a Girona, tan sols n’hi ha 60 que superin els 250 treballadors.

“Les particularitats i les dimensions de les pimes i micropimes gironines plantegen reptes específics que cal abordar per impulsar la competitivitat de l’economia i fomentar el creixement i l’ocupació. La digitalització d’aquestes petites empreses és un factor clau per al seu desenvolupament. Per això, se’ls facilitarà l’accés a activitats d’informació, orientació i assessorament que desenvoluparà aquesta nova oficina”, ha destacat el vicepresident primer, Pau Presas, que confia que l’impacte del programa “sigui elevat” en el territori.

Aquesta tasca d’assessorament i suport la portaran a terme durant els propers dos anys quatre agents digitals contractats per la Diputació de Girona a través del servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local. Es mouran pel territori, visitaran in situ les empreses, faran el diagnòstic de l’estat de la digitalització del seu negoci i els proporcionaran les eines necessàries per impulsar-la.

L’OAP-Rural disposarà de 8 espais físics, a les seus dels consells comarcals de la demarcació de Girona –en el cas de la Garrotxa i el Ripollès, a les agències que tenen delegada l’activitat de promoció econòmica–, i col·laborarà amb l’oficina Acelera Pyme de la Cambra de Comerç de Girona i amb altres entitats del territori.

També es posarà a disposició de les pimes una plataforma virtual dinàmica, amb continguts de valor, bones pràctiques de transformació digital i eines d’autodiagnòstic, de manera que aquest espai esdevingui un punt de trobada digital de les petites i mitjanes empreses i els autònoms. I finalment, també es portaran a terme diferents activitats al territori, utilitzant les seus dels consells comarcals com a antenes de proximitat al teixit empresarial sobre temàtiques relacionades amb la transformació digital, completant la cobertura territorial de les oficines.

El projecte té un pressupost global de 573.135,45 euros, la majoria dels quals arriben a través dels fons Next Generation (410.000 euros). La resta (163.135,45 euros) els aporta la Diputació de Girona.

Vota el número 1

Pel 8 de març

COL·LABORADORS