En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un col·lector ple de restes de tovalloletes.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les tovalloletes humides d'un sol ús que es tiren al vàter s'han convertit en un greu problema per a la xarxa de clavegueram de Llagostera.

Aquestes no es descomponen en contacte amb l'aigua, com passa amb la cel·lulosa del paper higiènic.

L'acumulació de fibres i teixits en les canonades de sanejament provoquen avaries a causa d'embussos, bloquejos o trencaments interns per escalfaments en els equips de bombament que han d'impulsar l'aigua residual a la planta depuradora. A més, multiplica les retencions de les xarxes i males olors, originant els consegüents problemes als veïns.

Des de l’Ajuntament de Llagostera i l’empresa gestora del servei d’aigua al municipi, Aqualia, tornen a fer una crida perquè no es tirin al vàter aquets residus, com tampoc d’altres com compreses, gases, preservatius, bastonets per a les orelles o olis de cuina.

Des del consistori recorden que el vàter no és una paperera i que una conducta responsable en l’ús de l’aigua ha d’anar encaminada no només a un consum racional, sinó a la correcte devolució al seu entorn natural amb totes les garanties de sostenibilitat.

Es recorda que amb un simple canvi d’hàbits en les llars, s’evitarien nombroses avaries i embussos en les instal·lacions de clavegueram, així com a les mateixes instal·lacions particulars i estalviant també el consum d’aigua potable.

 

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS