Llagostera Ràdio on-line

Un participant al taller creatiu liderat per persones amb paràlisi cerebral.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La iniciativa forma part del programa Reincorpora de l'Obra Social 'la Caixa' i el Departament de Justícia i també amb la col·laboració del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció i l'associació No Somos Invisibles.

En total set interns del Centre Penitenciari Obert de Girona que estan en la fase final de la condemna han participat en un taller de valors liderat per set persones amb paràlisi cerebral i altres discapacitats físiques severes.

El taller, que s'ha fet aquest dimarts al CaixaForum Girona, vol facilitar la motivació i la superació personal i fer reflexionar sobre la importància de relativitzar els problemes i veure el costat positiu de les situacions.

La segona part del taller ha consistit en una activitat de pintura adaptada durant la qual els interns han pintat amb licorni (adaptació que utilitzen les persones que no poden utilitzar les mans). A banda de desenvolupar la seva creativitat, també es buscava que aprenguessin a treballar en equip, a acceptar nous reptes o a posar-se en el lloc de l'altre.

Aquesta formació s’ha dut a terme com a part de '’itinerari personalitzat d’inserció sociolaboral que ofereix Reincorpora. L'objectiu és que la persona privada de llibertat "ampliï les seves competències, reforci valors i millori habilitats personals i professionals que l'ajudin en el seu camí a la plena inclusió".

Girona Cáritas Girona, Fundació OSCOBE i Fundació Altem, i els tècnics del Reincorpora acompanyen els interns durant tot l’itinerari. L'any 2017, un total de 579 persones van participar en el programa Reincorpora a nivell de Catalunya.

L'associació No Somos Invisibles és una entitat que treballa generant activitats per a la inserció sociolaboral de persones amb paràlisi cerebral i altres discapacitats físiques severes.

El perfil dels usuaris són persones adultes amb problemes de mobilitat molt severs i en molts casos amb la parla afectada que no tenen cap discapacitat psíquica. La seva principal tasca són les xerrades i tallers sobre motivació i valors com la que han impartit amb els usuaris de Reincorpora, en les quals poden compartir amb la resta de persones les seves experiències de vida.