En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les comunitats energètiques són agrupacions de gent que promouen una instal·lació de plaques fotovoltaiques o algun sistema per obtenir energia neta.

A la vegada que decideixen com gestionar els excedents. Sol ser de dimensió petita o mitjana i s'ubica a prop dels promotors.

Aquesta figura es vol potenciar per fomentar projectes arrelats al món local vinculats a l'economia social i cooperativa, i obrint, a la vegada, una oportunitat de negoci en el context de transició energètica.

Ara, el Govern ha creat una nova línia d'ajuts per fomentar les comunitats energètiques a través de cooperatives de consum. Els consellers d'Empresa i d'Acció Climàtica, Roger Torrent i Teresa Jordà, han presentat la iniciativa aquest dijous.

"Fomentem la creació de comunitats energètiques, projectes arrelats al món local per controlar la generació d'una xarxa i la creació d'energia verda", detalla el conseller d'Empresa, Roger Torrent.

El paquet d'ajudes té 8 milions d'euros per repartir entre els projectes que s'hi presentin. "Hi poden concórrer cooperatives de consum i associacions que ho vulguin ser, amb una quantitat màxima de 80.000 euros per projecte", ha afegit Torrent.

Les cooperatives hauran de tenir com a sòcies persones físiques, pimes, entitats sense finalitat de lucre o ens de l'administració local del municipi. A més, la majoria de les sòcies hauran de ser persones físiques o comptar amb el suport de l'ajuntament on s'estableixin.

"L'aposta per les comunitats energètiques suposa empoderar els ciutadans, fet fonamental per a la transició energètica que volem", assenyala la conseller d'Acció Climàtica, Teresa Jordà. En aquest sentit, destaca que la demarcació amb més comunitats energètiques del país és la de Girona.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS