En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La cantautora Sílvia Pérez Cruz. / Foto: Pau Cortina (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Strenes tindrà lloc a Girona del 31 de març al 6 de maig del proper 2023, amb una extensió a Barcelona durant el mes de maig.

Luz Casal, Sílvia Pérez Cruz, Viva Suecia, Joan Dausà, Buhos, Beth, Anna Roig, Tanxugueiras, i Andrea Motis i Marco Mezquida actuaran al festival i tots ells se sumen als concerts ja anunciats de Judit Neddermann, 31 FAM, Triquell, The Tyets i Lal’ba, i Els Amics de les Arts i a la Nit Urbana a Barcelona, les actuacions de Scorpio i Flashy Ice Cream.

La cantant Luz Casal presentarà a l’Auditori de Girona el seu 16è disc d’estudi. Seran les seves primeres cançons inèdites després que al 2018 publiqués ‘Que corra el aire’.

La cantautora Sílvia Pérez Cruz estrenarà les cançons del seu nou disc al Teatre Municipal. Està previst pel març, i ja n’ha transcendit el títol de la cançó ‘Tots els finals del món’ i l’acompanyament en una altra d’un cor conformat per veus tan destacades com Judit Neddermann, Rita Payés, Pol Batlle o Alessio arena.

Una altra estrena molt esperada serà la del nou disc en directe d’Els Amics de les Arts a l’icònic escenari de les Escales de la Catedral. El grup del Penedès Buhos també presentaran el 6è disc, que veurà la llum a la primavera. Encara no se’n coneix el títol, però ja han avançat la cançó ‘La pluja tropical’. La presentaran juntament a la resta dels seus èxits a l’Auditori de Girona.

Triquell actuarà al Teatre Municipal. El popular concursant del concurs ‘Eufòria’ debutarà discogràficament aquesta primavera.

Els sabadellencs 31 FAM, un dels referents de l’urban català, també hi interpretaran en directe les cançons del seu tercer disc, del que ja han avançat peces com ‘Wan Tun’, un reggaeton potentíssim, i el trap amb sonoritats electròniques, ‘X2 Real’. Serà a La Mirona. Un altre dels referents del l’urban català que presentaran en directe el seu nou disc a La Mirona serà el trio d’Olesa de Montserrat, Lal’Ba.

El Festival Strenes també acollirà l’estrena de gires tan especials com la de celebració dels 10 anys de carrera de Joan Dausà a l’escenari de les Escales de la Catedral. A la gira ‘Jo mai mai. 10 anys de carrera’, Dausà ofereix un nou espectacle carregat de grans èxits, però també de cançons que no són tan habituals als seus concerts.

10 anys de carrera són els que també celebren Blaumut, que no perdran l’oportunitat d’estrenar el seu nou espectacle a l’Strenes de Barcelona, concretament al Palau de la Música.

Per altra banda, la cantant Beth presentarà la gira de celebració dels seus vint anys de carrera musical al Teatre Municipal, on repassarà les cançons més significatives i altres moments importants de la seva trajectòria, teatral i personal.

També es presentaran per primera vegada a Girona discos esperats com el de Judit Neddermann, que es publica al març. En aquesta ocasió, omplirà l’Auditori de Girona gràcies a una nova col·lecció de cançons. També es presentarà el disc ‘El amor de la clase que sea’, dels murcians Viva Suecia, que actuaran a La Mirona de Salt.

Tanxugueiras, responsables de reinterpretar la música tradicional gallega en clau de ritmes urbans com el trap o l’electrònica, presentaran a l’Auditori de Girona el seu tercer disc, ‘Diluvio’, juntament a singles que aniran presentant els pròxims mesos. Andrea Motis i Marco Mezquida també actuaran a l’Auditori.

Els mataronins The Tyets presentaran a La Mirona el seu nou treball que veurà la llum al març i que ja s’han avançat les cançons ‘De l’1 al què’, ‘Coco’ amb els Flashy Ice Cream i ‘Bailoteo’.

L’Strenes també acollirà el retorn de l’Anna Roig en solitari, que torna a trepitjar els escenaris nou anys més tard de la sortida del seu darrer disc amb la formació L’ombre de ton chien. La cantant de Sant Sadurní d’Anoia actuarà al Teatre Municipal amb nou disc sota el braç, ‘Aportar bellesa al món’, on hi mostra el seu costat més personal i reflexiu.

L’Strenes torna a aterrar a Barcelona amb la presentació de la gira dels 10 anys dels Blaumut i amb l’estrena de l’Strenes Urbana, un nou esdeveniment, ja anunciat, que vol esdevenir punt de trobada i plataforma de llançament dels nous valors del gènere urbà. Scorpio i Flashy Ice Cream actuaran al nou festival, que tindrà lloc el 13 de maig a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm i comptarà amb deu artistes distribuïts en tres escenaris.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS