En directe: La dansa catalana - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

Recreació digital del futur museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, va anunciar a l'agost l'aportació econòmica per al nou Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols, i ara el Govern ho ha concretat.

El Consell Executiu ha autoritzat aquest dimarts l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural a concedir una subvenció, exclosa de concurrència pública, a l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

L'aportació serà, en concret, de 2.100.057,04 euros. Permetran finançar la reforma del monestir i la museografia del futur equipament entre aquest any i el 2025. La subvenció de la Generalitat se suma a les aportacions que també han fet la Diputació de Girona (en aquest cas, d'1,5 milions d'euros) i el govern de l'Estat, entre d'altres a través dels Next Generation.

El Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols, segons destaca el Govern, "es configura com un equipament destinat a l’art i a la creació en tots els seus vessants, des de l’exhibició i contemplació de l’art a l’aprofundiment especialment en la creació artística, la investigació i la difusió".

Acollirà la pinacoteca de pintura catalana de la baronessa, una col·lecció d'obres que abasta els segles XIX i XX i on en destaca el gènere paisatgístic i altres peces d’estil realista, modernista, noucentista, impressionista i postimpressionista, així com de la generació del 1917 i les avantguardes.

Entre els artistes, destaquen Joaquim Mir, Torres-Garcia, Ramon Casas, Santiago Rusiñol o Marià Fortuny. La col·lecció que s'exposarà al monestir de Sant Feliu també inclou escultures de Manolo Hugué, Josep Clarà i Xavier Corberó.

El projecte de reforma el signa l'equip d'arquitectes Nieto-Sobejano. A més de la reforma de l'edifici, inclou la construcció d'un cub al pati de l'Abadia, que dialogarà amb el monestir històric i serà com un claustre del segle XXI.

La intenció del consistori ganxó és poder licitar les obres durant el primer semestre del 2023.