En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern ha aprovat una dotació de 128.971.926€ per iniciar la licitació del material que ha de permetre impulsar la digitalització i les STEAM (ciències, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques) al sistema educatiu.

L’objectiu d’aquesta mesura és fomentar la competència digital educativa de l’alumnat, professorat i dels centres i, al mateix temps, desenvolupar la seva digitalització.

D’aquesta manera, es vol promoure l’equitat reduint l’escletxa digital de l’alumnat, definint la millora de les dotacions digitals de les aules i proporcionant capacitació tècnica als docents. El pressupost aprovat prové dels recursos finalistes dels fons europeus Next Generation i es desenvoluparà entre el 2023 i el 2025.

Entre les actuacions previstes contempla la licitació de maletes audiovisuals per a tots els centres educatius públics i concertats. Aquestes disposaran de materials com càmera de vídeo/fotografia, auriculars amb micròfon, trípode o taula mescladora de so.

També es durà a terme la licitació de panells interactius per a tots els centres educatius públics i concertats, i se subministrarà a tots els grups-aula.

Incorpora també la licitació d’aules digitals vivencials per a tots els centres d’educació especial, uns espais amb pantalles, taules de llum, impressores 3D, kits de robòtica i d’altres elements.

A més de la licitació d’equipament Maker per a 150 centres, més alguns dels centres del programa STEAMCat, que inclou impressora, escàner i bolígraf 3D, kits de microcontroladors, talladora-gravadora làser, kit d’energia solar i nano ordinador, entre d’altres. Finalment es licita equipament de robòtica educativa per a tots els centres educatius.

Tot plegat arribarà als centres a partir del setembre de 2023, de la mà del suport i assessorament de les mentories digitals i amb subvencions a universitats, entitats i ajuntaments, per tal que formin el professorat dels centres sobre el seu ús.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS