En directe: Informatiu local i comarcal + Agenda local

 Llagostera Ràdio on-line

Diferents membres de la taula estratègica de l'aeroport de Girona. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Després d'un any treballant en idear el mecanisme per impulsar l'aeroport de Girona, aquest dimecres s'ha tancat l'acord entre la Generalitat, la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç i 15 ajuntaments gironins i de l'Alt Maresme.

Es tracta de municipis que poden atraure turistes de l'aeroport. Es tracta de Lloret de Mar, Blanes, Tossa de Mar, Vilobí d'Onyar, Platja d'Aro, Sant Antoni de Calonge, Palafrugell, Torroella de Montgrí, l'Escala, Castelló d'Empúries, Santa Susanna, Calella i Pineda de Mar.

Entre totes les administracions hi aportaran pràcticament 2 milions d'euros a l'any i les aportacions es faran de forma proporcional, en funció de la capacitat turística de cada municipi.

Ara, es preveu que les administracions aprovin el conveni i les aportacions i que a finals de gener es pugui constituir formalment la taula estratègica per posar-se a treballar.

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha destacat que entre tots els actors volen teixir conjuntament les estratègies a seguir per impulsar l'aeroport. Aquestes estratègies passen a invertir els gairebé 2 milions en publicitat i captació de noves aerolínies. Cañigueral ha insistit que la taula serà una nova eina "transversal de governança" sobre l'aeroport de Girona per tal de consensuar les actuacions.

Les institucions s'han reunit aquest dimecres al migdia en una de les trobades de l'Assoicació per la Promoció i el Desenvolupament de les comarques gironines (AGi), l'organisme que fins ara s'encarregava de fer les campanyes de promoció de l'aeroport. La voluntat és que la taula substitueixi la feina que feia l'AGi fins ara.

Durant la reunió d'aquest dimecres de l'AGi també s'ha acordat que es donaran 30.000 euros a la Taula Gironina de Turisme (TGT) per tirar endavant l'estudi sobre el perfil d'usuari que hi ha a l'aeroport de Girona.

Aquest estudi encarregat per la TGT a un grup de recerca de la Universitat de Girona va comptar amb el finançament de 30.000 euros per analitzar els passatgers que hi havia durant els mesos d'estiu i 30.000 més que va aportar l'Agència Catalana de Turisme per allargar l'estudi durant la tardor. Ara, es preveu complementar amb els 30.000 euros per tancar el cicle i arribar a l'estiu vinent.

Per a Cañigueral aquest és un exemple de com "entre tots" s'ha pogut finançar un estudi dels passatgers durant un any. Amb les conclusions d'aquest estudi es preveu articular algunes de les accions de promoció que s'hauran de fer des de l'aeroport.