En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un dels projectes seleccionats l'any passat en un port de pescadors amb vaixells. / Foto: Govern de la Generalitat

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern de la Generalitat destinarà 15,6 milions d'euros a desenvolupar projectes d'impuls de l'activitat pesquera dissenyats pel mateix sector.

Segons ha detallat el Departament d'Acció Climàtica, s'ha reservat per aquest fi el 21% del Fons Europeu Marítim i de la Pesca i l'Aqüicultura (FEMPA) corresponent a Catalunya.

"Els Grups d'Acció Local Pesquers (GALP) són entitats sorgides per dissenyar i desplegar en el territori, de baix a dalt, estratègies per a la gestió dels ajuts europeus, tot permetent centrar les actuacions i els recursos en les prioritats definides pel territori mateix", ha apuntat la conselleria en una nota de premsa aquest dimecres.

Amb aquesta convocatòria, defensa el Govern, s'ha doblat el pressupost actual per al desenvolupament local "participatiu" amb l'objectiu d'implementar les propostes dels grups a la totalitat del litoral pesquer català.

Segons el departament, el termini de presentació de candidatures finalitza el 13 de febrer de 2023. Aquestes, hauran de presentar una estratègia de desenvolupament abans del 31 de juliol de 2023. Les candidatures es podran acollir a un ajut preparatori per a la dinamització del procés participatiu i la redacció dels projectes, que estarà dotat de 50.000 euros.

"Per a la selecció de les candidatures i l'aprovació de les estratègies, es tindrà en compte la zona d'aplicació de les activitats i també altres criteris territorials (municipis, superfície d'aplicació de la proposta), sectorials (activitat pesquera, aqüícola, Economia Blava), socials (densitat de població, atur i renda familiar) i ambientals (superfície de zones PEIN al territori), i es prioritzarà la presència de dones de la mar en el territori dels projectes proposats", ha explicat el departament.

També es valorarà si les activitats presentades contribueixen als objectius estratègics del Fons Europeu Marítim i de la Pesca i l'Aqüicultura i a implementar l'estratègia "De la granja a taula", a desenvolupar l'Economia Blava, a mitigar el canvi climàtic i a fomentar el patrimoni cultural, social i ambiental, entre d'altres.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS