En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Capçalera de la manifestació amb la pancarta 'Salvem els serveis públics. Defensem l'educació i la sanitat'. / Foto: ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El sector educatiu ha sortit al carrer aquest dimecres. Ho han fet després de la manca d'acord amb el departament dirigit per Josep González Cambray.

La manifestació del món educatiu i sanitari d'aquest dimecres ha acabat a les portes del Parlament de Catalunya, on s'han concentrat unes 6.500 persones, segons la Guàrdia Urbana.

Els representants dels diferents sindicats convocants han llegit un manifest conjunt on han insistit i remarcat que tant el sistema educatiu com el sanitari estan al límit, i han amenaçat de continuar amb les mobilitzacions si el Govern no es decideix a revertir la situació. Entre d'altres, s'han sentit crits com "Els diners del HardRock, per l'ensenyament", "Què exigim al Govern? Més finançament" o "Esquerra, si això dura, us passarà factura".

La vaga en l'àmbit educatiu arriba després que el Departament d'Educació i els sindicats mantinguessin la setmana passada una darrera reunió que no va permetre assolir un acord.

Educació ha fet una darrera proposta que contempla la recuperació del complement retributiu dels estadis a sis anys –amb les retallades va passar a nou- i l'equiparació del sou dels professors d'FP als de secundària aquest 2023.

Els sindicats ho consideren insuficient i demanen també incorporar altres temes com la reducció de dues hores lectives per als docents majors de 55 anys, la negociació del calendari escolar i un pacte d'estabilitat docent.

El Departament d'Educació ha xifrat en un 7,7% el seguiment de la vaga de personal docent funcionari, interí i laboral de l'ensenyament públic que depèn de la conselleria i del Personal d'Administració i Serveis fins a les 12.00 hores. Aquest seguiment correspon a la informació que li han reportat el 85,5% dels centres.

El seguiment ha estat desigual, des del 3,26% de la regió de Lleida i el 3,36 de la de Girona fins al 10,35 de Barcelona Comarques i el 13,11 del Consorci d’Educació de Barcelona. USTEC ha elevat el seguiment de la vaga fins al 20%.

La vaga la va convocar inicialment USTEC-STEs i s'hi ham acabat adherint la majoria de les organitzacions sindicals del sector.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS