En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'acusat d'agredir sexualment la filla durant el judici a l'Audiència de Girona. / Foto: Lourdes Casademont (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els fets haurien tingut lloc al domicili de la família. Primer a Flaçà quan la nena tenia 6 anys i després, a un pis de Girona.

Entremig, van viure alguns anys a Brasil, d'on era originària la parella de l'acusat i mare de la víctima.

Al setembre del 2016, el processat va ingressar a la presó de Figueres per complir una condemna de 12 anys per uns fets similars. La víctima, en aquell cas, era també una filla d'una anterior relació. Abans va estar un temps en cerca i captura fins que van detenir-lo i va ingressar a presó, on es troba actualment.

La denúncia pels fets jutjats avui es va presentar el maig del 2017, quan la mare es va assabentar del què hauria passat. Aleshores, la menor va explicar-li que quan tenia 6 anys el seu pare l'havia tocada per sobre de la roba i que, quan ja era més gran, havia patit agressions sexuals.

Entre d'altres, va dir que el processat l'havia obligada a fer-li fel·lacions, que l'havia forçat agafant-la pels cabells i els braços i que en alguna ocasió havia ejaculat a la seva boca. La víctima, que ara té 18 anys, ha declarat a porta tancada i amb una mampara per no veure's amb l'acusat.

Durant el judici, la mare ha relatat que mai havia sospitat res fins que un dia la filla li va dir que "a ella també l'havia tocada" i que havia estat el seu pare. Li ho va dir després de preguntar-li per què ja no volia anar a veure'l a la presó. La dona ha explicat que el primer que li va venir al cap va ser que si l'arribava a tenir al davant "el matava" i que, tot seguit, van anar a denunciar-ho als Mossos d'Esquadra. Ha explicat que la nena continua sense poder parlar-ne amb ella i que ja davant la policia va mostrar-se "avergonyida" tot dient que "el que va aguantar era lleig". També ha dit que la nena està rebent atenció psicològica perquè "viu al seu món", té insomni i no té amics a l'institut.

Se li ha preguntat pels motius pels quals visitava l'home a la presó, portant-li roba i ingressant-li diners si ja no tenien una relació amorosa des del 2014. I la dona ha respost que ho feia perquè les filles continuessin tenint contacte amb el pare. En aquell moment, ha subratllat la dona, no sabia el que li havia fet a la filla perquè si no, ha afegit, tot hauria canviat.

Durant el judici, l'acusat ho ha negat tot i ha subratllat que ell va ser qui es va cuidar de les filles, amb la roba, el menjar i duent-les a escola, durant els anys que ja no eren parella perquè "ella sempre estava fora". També ha dit que la nena "sempre l'ha estimat molt i que l'anava a veure a la presó".

L'advocat que el defensa, Manel Mir, ha aportat al judici un correu electrònic i un seguit de cartes que la víctima li va escriure al pare mentre estava al centre penitenciari. A les missives, la menor expressa a l'acusat l'amor que sent cap a ell i l'elogia amb frases com que "és el pare perfecte".

El lletrat ha posat en dubte el testimoni de la nena i ha demanat a la sala que, abans de decidir si és culpable o no , no es deixi portar pel fet que actualment ja està complint una condemna en ferm per un delicte similar. També ha dit que "és impossible que passés el que s'ha denunciat amb el que està dient la filla a les cartes" i ha demanat la seva absolució perquè considera que els fets no han quedat provats.

Per la seva banda, la fiscal ha donat plena credibilitat al testimoni de la nena tot dient que ha mantingut un discurs "coherent i continuat" d'unes agressions que va patir de forma continuada des dels 6 anys. També ha atribuït el contingut de les cartes al sentiment de "fidelitat" envers al pare i ha subratllat les seqüeles que li han quedat arran de les agressions sexuals com ara que no té xicot perquè "té por als homes" i que pateix depressió, ansietat i que algun cop també s'autolesiona.

Per tot plegat, la fiscal ha mantingut la petició de 15 anys de presó per un delicte d'agressió sexual a menor de forma continuada amb els agreujants de parentesc i reincidència. També ha demanat que el processat no es pugui comunicar ni acostar a menys de 500 metres de la víctima durant un període de 10 anys, així com que també es passi un temps en llibertat vigilada. En concepte de responsabilitat civil, reclama una indemnització de 10.000 euros.

El cas ha quedat vist per sentència.

Vota el número 1

Pel 2 de juny

COL·LABORADORS