En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els guanyadors del segell Girona Excel·lent 2018-2019. / Foto: Diputació de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Diputació ha entregat els segells Girona Excel·lent 2018-2019, que inclouen 73 productes de 46 empreses que han estat escollits, d’entre 292 mostres, per 50 especialistes.

Aquestes empreses lluiran durant dos anys el segell que distingeix la qualitat agroalimentària gironina.

El president en funcions de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha destacat que “la Diputació és una col·laboradora dels productors i restauradors de la demarcació, i amb el segell Girona Excel·lent pretén cercar l’excel·lència en els diferents productes agroalimentaris de les nostres comarques, amb la finalitat de donar-los suport i posar en relleu la gran qualitat de la tradició i de la innovació del sector agroalimentari gironí”.

Entre els objectius d’aquests segells hi ha la voluntat d’enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat de les comarques gironines, ajudar els productors locals i facilitar al consumidor la tria de productes de proximitat, per tal de contribuir a generar confiança mútua.

Durant la seva intervenció, Miquel Noguer ha fet un reconeixement a la feina dels empresaris: “Ells són els que estan aconseguint fer evolucionar els seus productes apostant amb valentia per la innovació, sense perdre mai de vista la tradició. La grandesa del territori queda palesa en l’excel·lència dels productes que presentem any rere any, però gràcies a l’empenta empresarial hi estem sumant una diversitat que ens distingeix i ens situa en una molt bona posició”.

Totes les empreses i artesans que presenten els seus productes per obtenir el segell de qualitat Girona Excel·lent han d’acreditar que estan establerts de manera permanent a les comarques gironines i que tot el procés d’elaboració dels productes es fa a la demarcació. Durant els mesos de maig i juny passats, els jurats van fer 12 tastos a cegues, de 292 mostres presentades, un per cada família de productes que estableix el segell Girona Excel·lent: aigües minerals, anxoves, arrossos, begudes locals, cafès, conserves, embotits, foie-gras, galetes, làctics, oli d’oliva, vins i vins dolços.

En aquesta tercera edició hi ha hagut 7 subcategories que han quedat desertes. Es tracta de licors, cerveses negres, cafès torrats per a cafè de filtre i cafè de càpsules; en embotits, llonganisses i botifarres negres; quant a galetes, carquinyols; en làctics, els durs de cabra, els de cabra tous i àcids, i els tupins i blaus, i en la categoria de vi, l’escumós.

Un dels grans objectius del segell Girona Excel·lent és establir un espai de relació estable, fomentar activitats i promocions dels sectors adherits al segell, elaborar un mapa específic del sector agroalimentari del territori gironí i donar suport per a la prospecció de les necessitats de les empreses de les comarques gironines.

El segell Girona Excel·lent no té dotació econòmica. Les empreses responsables dels productes seleccionats en aquesta convocatòria podran beneficiar-se del programa Girona Excel·lent durant 24 mesos.

Aquest programa inclou els serveis següents: en primer lloc, la utilització de la marca Girona Excel·lent - Segell de Qualitat Agroalimentària a tots els suports gràfics i comercials dels productes seleccionats. En segon lloc, un programa de promoció i difusió generals: aparició als materials divulgatius, campanyes de comunicació i publicitat, campanyes de comunicació en línia (web i xarxes socials), participació a fires i a esdeveniments especialitzats, promocions i reportatges a mitjans de comunicació, entre altres serveis. En tercer lloc, serveis a l’empresa pel que fa a accions de promoció comercial al mercat nacional i internacional, formació específica en la iniciació a l’exportació, servei d’assessorament empresarial i treball en xarxa empresarial, entre d’altres.