En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Drets Socials i Endesa han fet efectiva la condonació del deute elèctric del 2021 que 41.000 llars vulnerables tenien pendent amb la companyia elèctrica.

En total són 18 milions d'euros, dels quals cada part n'assumirà una meitat.

Les persones titulars del contracte estan començant a rebre una carta de l'empresa comunicant-los que s'eixuga el seu deute pendent del 2021 i que ja no se'ls reclamaran els imports. A més, no quedaran en registres d'impagaments.

Drets Socials ha avançat els 9 milions que li corresponen, amb el benentès que les quatre diputacions tenen voluntat de col·laborar amb una aportació del 25%, que equivalen a 2,69 milions d'euros, segons ha informat la conselleria.

D'aquesta manera, quan es faci efectiu el pagament per part de les diputacions, haurà correspost a la Generalitat el 75% de la part pública, un total de 6,75 milions d'euros. Aquesta xifra equival al 35% del deute total. Drets Socials treballa actualment amb aquests ens locals en un conveni per fer efectiva aquesta participació.

Enguany, el Departament i Endesa han acordar replicar la fórmula que es va fer servir per finançar la part corresponent del deute del 2019-2020 mitjançant l'atorgament d'una subvenció per la meitat del valor del deute acumulat el 2021 pels consumidors vulnerables. Així, la Generalitat ha destinar una subvenció de 8.974.258,57 euros a la companyia per cobrir el total de la part de finançament públic.

En paral·lel a aquesta actuació, Drets Socials treballa en un grup interdepartamental per a l'abordatge integral de la pobresa energètica. Aquest grup ha elaborat unes conclusions que es concretaran en un pla d'acció de l'administració per afrontar la pobresa energètica.

D'altra banda, treballa per ampliar la cobertura del bo social elèctric, que ofereix descomptes en la factura de la llum d'entre el 40% i el 80% a persones en situació de vulnerabilitat i està gestionat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i per les companyies.

Segons informa Endesa, prop de 116.000 famílies catalanes estan adherides al bo social. Aquesta xifra suposa 18.000 més que a 31 de desembre del 2021 i prop de 28.000 més respecte al 2020.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS