En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Part de les peces adquirides per Cultura per a la Col·leció Nacional / Foto: Ignasi Gómez (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Cultura ha destinat 2.392.385 euros el 2022 a l'adquisició d'art contemporani, fotografia, còmic i il·lustració i béns culturals mobles per ampliar la Col·lecció Nacional de la Generalitat.

Així ho ha anunciat aquest divendres la consellera de Cultura, Natàlia Garriga,en una roda de premsa al Morera-Museu d'Art Modern i Contemporani de Lleida.

Garriga ha afirmat que la presentació s'ha fet precisament a Lleida per reforçar la idea que la col·lecció és "de tot el país, de tota la gent".

En total, s'han adquirit 974 peces entre obres d'art, objectes i fons patrimonials, entre les quals destaquen les obres de 122 artistes i autors, i s'han tramitat 112 donacions.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha presentat aquest divendres les noves adquisicions i ha afirmat ho ha volgut fer a Lleida perquè "el patrimoni català que forma part de la Col·lecció és per a tot el territori i arriba als museus i arxius de tot Catalunya".

Al Morera-Museu d'Art Modern i Contemporani de Lleida s'hi exposaran en dipòsit 11 obres o grups de peces d'aquestes noves adquisicions, com ara la sèrie de 150 fotografies 'Polaroids: Lo país de Malaiusa', d'Àngel Jové; la instal·lació de fusta 'De llibres i llars', de Marga Ximenez o les 5 fotografies que inclouen el treball 'El món dels vencedors', d'Ignasi Prat.

El director del Museu, Jesús Navarro, ha destacat que aquestes peces es podran veure a les sales d'exposició de la nova seu del Morera, que espera que es pugui obrir al públic a la tardor. Navarro ha afegit que aquestes noves adquisicions enriquiran les col·leccions "molt rellevants" d'art contemporani que s'hi exposaran.

"Les adquisicions de la Col·lecció Nacional de la Generalitat de Catalunya no conformen només un llistat d’obres, sinó que ajuden al sector, reforcen la presència dels artistes d’arreu del territori, permeten equilibrar el sistema artístic català a partir de l'anàlisi, per exemple, de la manca d'obres de dones, o de períodes històrics poc representats als nostres equipaments, i ajuda a completar les col·leccions temàtiques dels equipaments patrimonials de Catalunya", ha explicat Garriga.

Amb l'objectiu de donar el màxim suport al sector cultural, el Departament de Cultura va invertir 2 milions d'euros el 2021 a les noves adquisicions, xifra que el 2022 ha estat superada amb prop de 2,4 milions d'euros.

Durant la presentació a Lleida, la consellera Garriga ha anunciat que aquest 2023, el Departament de Cultura seguirà la tendència a alça dels últims anys i seguirà fent un esforç d'inversió per adquirir obres, amb una dotació de sortida prevista de 2,6 milions d'euros. "Seguim incrementant la dotació, perquè apostem per aquesta Col·lecció Nacional", ha dit.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS