En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els representants de les entitats animalistes davant el Palau de la Generalitat. / Foto: Maria Aladern (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

75 entitats de protecció dels animals i la natura han exigit al Govern que les gosseres de caça i els centres d’importació segueixin registrant-se com a nuclis zoològics.

Han reclamat a la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, que retiri la modificació de la llei de protecció dels animals que s'aprovarà divendres i que dona "més impunitat” al col·lectiu que manté aquests animals.

Han apuntat que la mesura deixaria fora de l'obligació de complir amb les normes dels centres zoològics als equipaments amb menys de 15 exemplars adults i un nombre indeterminat de cries. Els animalistes han denunciat que aquesta és l'única eina per realitzar una "funció inspectora" i controlar les condicions higièniques i sanitàries dels animals.

La presidenta de la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA), Carla Cornella, ha assenyalat que aquesta modificació donarà “màniga ample” a la cria descontrolada a més d’augmentar l’índex d’abandonament: “El que fem és retrocedir en la defensa dels drets dels animals a Catalunya”, ha assegurat.

La portaveu ha acusat a Jordà d’”obviar absolutament” el col·lectiu animalista i veterinari i escoltar només “una petita part” dels ciutadans. En aquests sentit, ha dit que fa dues setmanes el col·lectiu va tornar a reclamar que se l'inclogués en la taula de diàleg per abordar una nova llei de protecció dels animals. Amb tot, ha lamentat que per ara no se l'ha tingut en compte.

La portaveu també ha recordat que els centres que alberguen animals són focus de zoonosi, una malaltia infecciosa que transmeten els animals, i que podrien afectar la salut pública.

La llei de protecció dels animals de Catalunya actualment obliga als nuclis zoològics a disposar de servei veterinari, d’unes instal·lacions adequades i passar controls regularment. Per aquest motiu, ha alertat que la nova legislació “agreujarà la manca de control” en aquestes instal·lacions.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS