En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Visitants al campanar de Sant Romà de Sau. / Foto: Nia Escolà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica aquest dimarts la declaració d'excepcionalitat per sequera hidrològica al sistema Ter-Llobregat i a l'aqüífer Fluvià-Muga.

Afecta més de 224 municipis de 15 comarques amb una població de prop de 6 milions d'habitants.

L'entrada en l'escenari d’excepcionalitat implica restringir l'aigua a un màxim de 230 litres per persona i dia i altres limitacions, com la reducció del 40% per a usos agrícoles i del 15% per a industrials, així com per a usos lúdics (15% en usos assimilables i 50% en reg).

També es prohibeix el reg de zones verdes, públiques i privades -només es permetrà l'aigua per mantenir viu l'arbrat i fent-ho gota a gota o amb regadores- i la neteja de carrers amb aigua potable.

Amb aquest canvi, de les 18 zones en les quals està dividit el territori de les conques internes, dues segueixen en situació de normalitat, tres en prealerta, nou en alerta i quatre en excepcionalitat, que són els embassaments del Llobregat, del Ter, sistema Ter-Llobregat i aqüífer del Fluvià-Muga.

El Govern va reunir dimarts passat la Comissió Interdepartamental de Sequera en constatar l'empitjorament de la situació de les reserves per la manca acumulada de pluges i la necessitat d’adoptar canvis per garantir l'abastament d'aigua.

Després de la reunió, el Govern va anunciar que decretaria l'excpecionalitat en aquestes zones i l'Agència Catalana de l'Aigua va aprovar la resolució que aquest dimarts es publica de forma oficial.