En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El cinema Truffaut de Girona. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La programació operística de la Metropolitan Opera House de Nova York (Met) es podrà veure en directe des de Girona a les sales del Cinema Truffaut a partir del 18 de març.

La iniciativa serà possible gràcies a l'acord a què ha arribat el Truffaut amb l'òpera nord-americana i amb la cadena Yelmo Cines, que té l'exclusiva de les retransmissions del Met al mercat espanyol.

Fins ara, a Catalunya les òperes de la Metropolitan només es podien veure a Barcelona en alguns cinemes de Yelmo. A més, el cinema municipal serà un dels pocs a tot l'Estat que retransmetrà les òperes del Met fora de la cadena Yelmo, que en té l'explotació en règim d'exclusivitat.

Les retransmissions al Truffaut es faran íntegrament i sempre en directe a la sala 1 del cinema. Les entrades tindran un preu de 15 euros i es podran comprar de forma anticipada amb reserva de seient numerat.

Pel que fa als horaris, les representacions es podran veure sempre a les 7 de la tarda, excepte l'òpera del dia 18 de març, que es retransmetrà a les 5.

Tot i que l'acord amb el Met i Yelmo Cines és pel període que queda de la temporada 2022-23, la intenció del Cinema Truffaut és que tingui continuïtat de cara a la temporada 2023-24 i que es consolidi una programació d'òpera estable al cinema municipal.

Les òperes del Met es retransmetran en alta definició i cuidant la realització d'imatge i so, per convertir les projeccions a les sales de cinema d'arreu del món en una experiència premium pels espectadors i espectadores aficionats a l'òpera.

Les retransmissions començaran el proper dissabte 18 de març amb Lohengrin, la gran òpera romàntica de Richard Wagner, que torna al Met després de 17 anys d'absència. Amb direcció escènica i producció del prestigiós François Girard i direcció musical de Yannick Nézet-Séguin, la gran estrella del muntatge, que actuarà en el paper de Lohengrin, és el tenor polonès Piotr Beczala, considerat una de les grans veus de l'òpera actual. Beczala estarà acompanyat per les sopranos Tamara Wilson en el paper d'Elsa i Christine Goercke en el paper d'Ortrud.

La sessió de l'òpera Lohengrin del dia 18 de març començarà a les cinc i, com totes les funcions de la temporada, serà en rigorós directe a través d'streaming. Les retransmissions que arribaran a Girona coincideixen amb les representacions de migdia de dissabte a Nova York, un dels horaris més populars i tradicionals de la Metropolitan Opera House de la ciutat nord-americana.

La temporada d'òpera 2022-23 que oferirà el Cinema Truffaut la composen sis òperes. A més de Lohengrin, es podran veure Falstaff, de Giuseppe Verdi (1 d'abril), amb direcció escènica de Robert Carsen, que també signa la direcció d'El cavaller de la rosa, de Richard Strauss (15 d'abril). La programació seguirà amb Champion, una singular òpera contemporània a ritme de jazz de Terence Blanchard (29 d'abril), i acabarà amb dues de les grans òperes de Wolfgang A. Mozart: Don Giovanni (20 de maig), que suposa el debut al Met del gran director teatral Ivo Van Hove i La flauta màgica (3 de juny).

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS