En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

D'esquenes, l'acusat de violar una noia de 16 anys a Sant Feliu de Guíxols. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimecres un home que s'enfronta a 7 anys i mig de presó acusat d'un delicte d'abús sexual.

La víctima, en el moment dels fets tenia 16 anys, ha explicat al judici que la nit del 24 de maig del 2019 va sortir amb una amiga per Sant Feliu de Guíxols.

Primer, van estar a un pub i, quan va tancar, van anar a un pàrquing on se solen ajuntar diverses persones. Va ser allà, segons ha relatat, que va coincidir amb l'acusat, que anava amb dos homes més. Es coneixien "del poble".

Després d'estar una estona bevent alcohol allà, els homes es van oferir a dur-les amb cotxe fins a la zona de Sant Feliu on viuen. "Al final, vam decidir anar a fer l'última copa a casa d'ell", ha explicat l'amiga de la víctima. Hi van estar fins que es va fer de dia. Llavors, l'amiga i un dels homes van marxar a esmorzar a un bar que ja havia obert. La víctima, en teoria, s'hi afegia uns minuts després, quan s'hagués "acabat la copa".

No es van arribar a retrobar. L'últim record que té la víctima és de la seva amiga marxant del pis. Des d'aquí i fins que es va despertar hores després a casa seva, té un buit a la memòria.

Durant hores, l'amiga la va buscar i, quan va veure que no hi podia contactar, va acabar avisant la germana de la menor, que al seu torn també va alertar la mare. Finalment, van tornar a casa del processat, que va obrir la porta i va indicar on era la menor.

Segons han declarat els testimonis, estava estirada al llit "com inconscient" i, quan la van despertar, estava "desorientada" i "confosa". També duia els pantalons al revés i anava sense roba interior. A banda del processat, assegut al costat del llit hi havia l'altre home.

La mare i la germana van portar la víctima fins a casa seva. Al judici han relatat que estava "molt alterada", "com anada" i que "molt nerviosa": "No l'havíem vist mai així". Unes hores després, quan es va anar recuperant, va explicar a la seva mare que no recordava res i van decidir anar als Mossos d'Esquadra i d'aquí a l'hospital.

Les anàlisis van localitzar ADN de l'acusat en la menor. La víctima ha dit al judici que és impossible que mantingués relacions sexuals voluntàries amb al processat perquè li fa "fàstic" i el troba "repugnant": "Si ja l'hi trobo ara, quan tenia 16 anys encara més". També ha negat haver pres drogues voluntàriament. Les analítiques van detectar presència de cocaïna en el seu organisme.

L'acusat, per contra, ha assegurat que va ser consentit. Segons el seu relat, quan l'amiga i l'altre home van marxar del domicili, els altres dos homes i la víctima van estar prenent alcohol. Quan ja era de dia, ell va anar cap a l'habitació i la noia el va seguir. "Ens vam agradar, ens vam tocar i la mà, jo em vaig estirar i ella se'm va posar a sobre", ha dit, assegurant que va ser la menor qui va prendre la iniciativa.

L'altre home, que ha declarat per videoconferència, ha afirmat que es va adormir al sofà perquè estava molt afectat pel consum d'alcohol i drogues i que no es va adonar de res. Al judici ha negat allò que va dir durant la instrucció (quan, abans dels resultats de l'ADN també era sospitós dels fets) quan va assegurar que ell no havia fet res i que havia estat l'acusat.

La fiscalia i l'acusació particular l'acusen d'un delicte d'abús sexual i demanen 7 anys i mig de presó i 7 anys de llibertat vigilada. També sol·liciten que no es pugui apropar a menys de 400 metres ni comunicar-se amb la víctima durant 14 anys. En concepte de responsabilitat civil, volen que l'acusat indemnitzi la víctima amb 9.000 euros.

La defensa, encapçalada per la lletrada Verónica Lahoya, demana l'absolució.

El judici ha quedat vist per a sentència.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS