En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un dels desfibril·ladors que hi ha a la demarcació de Girona.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Fa més de deu anys la demarcació de Girona va convertir-se en territori cardioprotegit desplegant un conjunt de desfibril·ladors ubicats en espais públics.

L'objectiu és que aquests aparells es facin servir quan hi hagi alguna persona amb una aturada cardíaca fora d'un hospital.

Es poden utilitzar de forma fàcil ja que el mateix aparell indica com fer-lo servir, al mateix temps que avisa als serveis d'emergència. A més, analitzen el ritme cardíac de la víctima i determinen si és convenient o no fer una descàrrega elèctrica per recuperar el ritme del cor.

Els desfibril·ladors en espais públics busquen reduir entre un 25 i un 30% el risc de mort sobtada cardíaca.

La Diputació de Girona s'encarrega de desplegar aquests desfibril·ladors pel territori en carrers, places, columnes o façanes d'equipaments públics. A més, també s'encarrega de contolar el bon funcionament de la xarxa i mantenir-la.

A dia d'avui hi ha 1.062 desfibril·ladors i alguns d'ells han arribat al final de la seva vida útil o comencen a donar problemes. Per això, la Diputació de Girona ha aprovat aquest dimarts al migdia un crèdit extraordinari de 875.000 euros. El plenari ha donat llum verda a aquest mètode de finançament que servirà per renovar 250 aparells que necessiten canviar-se.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS