En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El vicealcalde de Girona, Quim Ayats, en la presentació de la 4a edició de l'A prop. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La 4a edició del cicle A prop escalfa motors a Girona. L'esdeveniment recupera el calendari habitual de primavera i estiu i es preveu que a la tardor es convoqui la nova convocatòria per exposar les propostes en l'edició del 2024.

Enguany la mostra d'art emergent es podrà veure als centres cívics de l'Onyar, Ter, Sant Narcís, Pont Major, Pla de Palau, Can Gibert del Pla i Santa Eugènia, a les biblioteques d'Antònia Adroher i Salvador Allende i a l'Estació Espai Jove.

En conjunt, enguany es programaran 14 actuacions musicals, 8 d'arts escèniques i 1 d'arts visuals.

Dins de l'àmbit de les arts escèniques, el cicle ha programat representacions de dansa, teatre, circ i poesia. A més s'ha prioritzat que els espectacles siguin majoritàriament destinats a un públic familiar. Pel que fa a la mostra d'arts visuals, es tracta de 'Cartografia Espais Púb(l)ics' de la Noia del Monyo. Es tracta d'un projecte que parteix de la recerca i catalogació de 'grafitis' amb contingut sexual i de gènere de diverses ciutats.

El cicle A prop es va estrenar el 2020, en plena pandèmia, com a prova pilot dins del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial d'indústries culturals i creatives de Girona. Es tracta d'un projecte cofinançat al 50% amb els fons europeus Feder. Està organitzat per l'Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona.

El cicle ofereix una programació cultural de petit format amb propostes gratuïtes i obertes a tots els públics. La idea és acostar la cultura a tots els barris de la ciutat de Girona i fer-ho a partir de propostes d'artistes emergents del territori. D'aquesta manera, també es garanteix una finestra de promoció de nous artistes.

Durant el 2023 s'han rebut 240 propostes de persones que volien mostrar les seves creacions en el cicle A prop de Girona. Una comissió tècnica especialitzada en cada una de les disciplines artístiques ha estat l'encarregada d'escollir les 23 propostes que s'inclouen en el programa d'aquesta quarta edició.

De cara a la tardor, el consistori preveu obrir la convocatòria per aquells artistes que vulguin formar part de l'edició del 2024.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS