En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'Estany de Banyoles. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha anunciat que Banyoles torna a un escenari de normalitat dins del pla de sequera pels nivells d'aigua de l'estany.

En un principi l'organisme havia activat l'alerta, però des de l'Ajuntament de Banyoles es va comunicar el 9 de març que es complien amb els nivells normals d'aigua a l'estany.

Des del consistori van remarcar que Banyoles no forma part del domini públic hidràulic i, a més, l'estat d'alerta cal determinar-ho per les pluges que cauen a l'Alta Garrotxa, que són les que determinen el nivell d'aigua de l'estany i no per la quantitat que cau en el municipi.

Per aquests motius, aquest dijous l'ACA ha anunciat el retorn a la normalitat de la capital del Pla de l'Estany.

Conjuntament amb Banyoles hi ha dues zones més en estat de normalitat: els del Baix Ter i plioquaternari de Tarragona. La resta, es troba en fase de prealerta o alerta, ja que en els últims 30 dies no s'ha registrat cap canvi per la manca de pluja en les conques internes.

Per aquest motiu, des de l'ACA han anunciat que la dessalinització segueix funcionant a ple rendiment i entre el 2022 i tot el que portem de 2023 ja s'han aportat més de 71 hm3 al sistema.

L’ús de l’aigua regenerada és una altra de les mesures que està guanyant pes en els darrers mesos (durant el 2022 aquest recurs ha aportat més de 71 hm3), i està sent un dels eixos en la gestió de la sequera durant la fase d’excepcionalitat. Des del desembre s’està aportant aigua regenerada en el tram final del Llobregat i disposar d’aquesta manera de més aigua, que, posteriorment, ha de ser potabilitzada.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS