En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Coincidint amb la Setmana de les Immunodeficiències Primàries -del 22 al 29 d'abril- es posa en marxa el Repte Catalunya Plasma 2025.

Des del Banc de Sang i Teixits (BST) alerten que cal triplicar les donacions de plasma per garantir el tractament de milers de pacients. i amb el repte es vol avançar cap a l’autosuficiència d'aquest component.

Es busca aconseguir 50.000 donacions anuals el 2025 per donar resposta a la necessitat creixent de plasma, ja que el nombre de malalties que es poden tractar amb aquest component és cada vegada més gran. A més, en la majoria casos, els malalts necessiten plasma tota la vida.

Actualment, la xifra se situa lluny de les 21.692 donacions que es van fer a Catalunya el 2022.

Per sensibilitzar sobre la necessitat d'incrementar les donacions, el BST i l'Associació Catalana de Dèficits Immunitaris Primaris, conjuntament amb diversos ajuntaments, han organitzat diferents campanyes arreu del territori entre el 22 i el 29 d'abril.

A més, també hi ha punts de donació en els principals hospitals de Barcelona, L'Hospitalet del Llobregat, Manresa, Badalona, Girona, Tarragona, Reus, Tortosa i Lleida.

La donació només de plasma dura uns 45 minuts i com que és majoritàriament aigua, la recuperació del donant és molt ràpida i les donacions poden ser més freqüents.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS